Нагло: Бившата зам. кметица Хр. Шопова остави Благоевград без „Франкофоли“, стана директор на фестивала

28 Януари 2020 | 17:27
4 коментара
Култура

Бившата зам. кметица на Благоевград Христина Шопова потвърди обвиненията на настоящия благоевградски управник Румен Томов, че фестивалът „Франкофоли” е бил частен на нея и тогавашния градоначалник Атанас Камбитов.

След като загубиха властта и се изтеглиха в София, двамата се похвалиха, че преместват там и фестивала, а вчера стана ясно, че самата Шопова му става директор. Явно за да не дразни много благоевградчани, тя се е представила в електронната медия, която започва реклама на „Франкофоли“, с бащиното си име Борисова.

За разлика от Благоевград, където в продължение на 5 години щедро пилееха общински пари за фестивала, а входът за концертите беше безплатен, в София организаторите явно са ударили на камък с отпускане на средства от общинския бюджет на столицата и ще финансират феста с продажба на билети. Те ще са доста солени – 90 лева за един ден на фестивала и 130 лева за двете вечери, като са хвърлили и въдицата, че най-върлите меломани могат да си купят първите 1000 фестивални билета на преференциална цена от 100 лева.

Темата с фестивала и харчовете около него се оказа един от най-горещите картофи на новата и стара управа на Благоевград. След като Р. Томов огласи разговора си с директора на фестивала Жерар Понт, който му заявил в прав текст, че е говорил с Атанас Камбитов и Христина Шопова и те двамата ще го организират в София, на секундата Камбитов репликира от профила си във фейсбук, че „за да бъде „Франкофоли“ в София, заслугата е изцяло на новия екип”. После екскметът сподели подозрението си, че идеята на Томов да даде на прокурор многократно набъбналите разходи за петото издание на фестивала в Благоевград било „поредният балон с цел отклоняване вниманието на гражданите”. “Така че – дерзайте, само че това няма да върне фестивала!”, ехидно препоръча Камбитов на новия градоначалник.

За „Франкофоли“ писа и Шопова на страницата си във фейсбук, а поводът бе закриването на общинското дружество „Благоевград фест“, през което минаваха парите за фестивала. Под снимка, на която тя е с работещите в дружеството, в сълзлив пост Шопова благодари за работата на вече бившите си подчинени и им обещава скоро всички да имат пак обща снимка, просто мястото щяло да е друго.

Освен директор на фестивала „Франкофоли“, Хр. Шопова е и директор комуникации към „Фреш медиа груп“./Струма/

Снимки - архив

Добавени коментари

Томов публикува:
29 Януари 2020 | 13:01
Най-селския и гнусен сайт ....подлоги...заминавате си...
Илиян публикува:
29 Януари 2020 | 10:58
Камбитов - града говори че е покрил в ОФШОРНИ сметки - 100 000 000! От всяка строяща се кооперация в Благоевград - е вземал по 2 апартамента! От строящите фирми-че им бил разрешил за да почнат да строят! И всичко това под масата. И как така, целият Благоевград говори, че преди да стане кмет е имал имал задължения от 6 000 000 (борчове) и едни фалиращи фирми. А сега е сериозен Милионер. На всичкото отгоре и чист като сълза по български.
аза публикува:
28 Януари 2020 | 18:52
Тоя ли маскара от 2011 е разполагал и дерибействал от името на ЦЦ и ББ?
Франкофен публикува:
28 Януари 2020 | 18:19
Гнусни педераси! Водят се само от лични интереси.Егоисти,които мислят само за себе си.Такива за съжаление са повечето властници.А нивото,на което сме - ясно потвърждава,че е така.

Добавете Вашия коментар

TOP