Над 5млн. за укрепване на срутището по пътя за Рилския манастир

03 Юни 2020 | 16:29
0 коментара
Бизнес

5 млн.лева и 400 хил. са отделени са укрепване на срутището по пътя за Рилската света обител. Това стана ясно днес след инспекция на министър Аврамова в проблемния участък.
Още в началото на следващата седмица започват укрепителните дейности на срутището по пътя за Рилския манастир. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Стойността на проекта ще бъде над пет милиона лева. Очакванията са работата да приключи до края на активния строителен сезон.

Петя Аврамова: „Сериозно срутище, свлачище, което трябва да бъде укрепено, като укрепването ще бъде на два етапа, в два отделни проекта. Единият етап касае пътната част, т.е. това е подпорната стена, която ще бъде изградена и всички други укрепителни съоръжения, както и всички други укрепителни съоръжения около 10 метра. В горния край ще бъдат изпълнени други укрепителни дейности, за да спре ерозията, сами виждате която е обхванала почти целия хълм.
След инспекцията на пътя министър Аврамова се отправи към Рилската света обител на среща с игумена дядо Евлогий и другите и ресорни институции.

Петя Аврамова: Сега в 14 часа имаме среща, на която ще присъстват всички представители на институции, които имат отношение относно разрешителни режими Пресечка, да уточним заедно със разбира се дядо Евлогий и неговият екип да уточним всички подробности по процедирането за започване на реални строителни дейности.
Проектът за пътната част за брегоукрепването е внесен в АПИ от „Автомагистрали“. Предстои да бъде внесен в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за издаване на разрешение за строеж.

Петя Арамова: Затова и съм тук, за да може всички институции да си дадем много кратък срок в близките дни да оправим процедурно всички пречки, за да може да започнат другата седмица реални строителни дейности.
При предвидените ремонтни дейности едната пътна лента ще бъде затворена, за да може да се изчисти и да се започне направата и изграждането на подпорната стена. Другият проект, който касае горската част и горската територия, също е готов предстои да бъде обсъден.

Добавете Вашия коментар

TOP