Над 500 служители от системата на Кока-Кола в България се вписаха в „Книгата за рекордите на Гинес“ с направата на формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка

13 Март 2017 | 06:52
0 коментара
Любопитно
Работата по конструкцията отне 2 часа и 20 минути

Повече от 550 служители от системата на Кока-Кола в България взеха участие в – постижение, което бе официално вписано в „Книгата за рекордите на Гинес“. Те направиха най-голямата фигура от стъклени бутилки.

Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в  к.к. „Камчия“, област Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola  бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата „БЪЛГАРИЯ“, изписана върху нея.

10 (1)

Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти.  Предишното постижение принадлежи на Токио и  е поставено през 2014 г.

Инициативата е обвързана с един от основните корпоративни социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за „Европейска младежка столица 2017“ за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването  на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP