Над 500 плажа отвориха в Гърция, напълниха морските ивици

17 Май 2020 | 12:13
0 коментара
Бизнес

Над 500 плажа отвориха отново в Гърция, а местните вчера „наводниха“ ивиците след 2 месеца в изолация в домовете си заради пандемията от COVID-19, предаде „Ройтерс”.

По-рано този месец южната ни съседка започна да облекчава противоепидемичните мерки. Сред основните й цели е както да съживи туристическия сектор, който формира голяма част от БВП на страната, така и да осигури безопасна среда за плажуващите. Повторното отваряне на бреговете съвпадна и с първата гореща вълна за годината.

- Реклама -

Наслаждаващите се на слънцето обаче бяха задължени да спазват правилата за социална дистанция, в които влиза и минималното разстояние между чадърите.

Не е разрешено повече от 40 души да плажуват на 1000 кв. метра площ, а от чадър до чадър трябва да има поне 4 метра, между сенниците им – минимум 1 метър. На един от плажовете дори бе пуснат дрон, който да напомня на хората да спазват дистанция.

Премахването на ограниченията е един от начините, по които европейските страни се опитват да възстановят своите икономики, пострадали сериозно заради коронавируса.

Добавете Вашия коментар

TOP