Над 500 жители на Благоевград седнаха на една трапеза на Великденски курбан на Кръста, организиран от община Благоевград

14 Април 2015 | 08:00
0 коментара
Общество

Девет агнета бяха дадени курбан от община Благоевград за здраве и благоденствие на всички жители и гости на града.

Свещеници от православния храм „Въведение Богородично” отслужиха водосвет и благословиха приготвената трапеза.

Над 500 жители се отзоваха на поканата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и се включиха във великденския курбан на мемориалния комплекс „Памет и вяра” в местността „Зайова поляна” над Благоевград. На курбана присъстваха  и главният секретар на община Благоевград София Янчева, финансовият директор Румяна Зъкова,   председателят на ОбС  Радослав Тасков, народният представител Даниела Савеклиева, кметове и кметски наместници от община Благоевград, бизнесмени и спомосъществуватели на курбана.

Общинското ръководство се бе погрижило да има седящи места за всички, въпреки че желаещите бяха стотици. Осигурен бе и безплатен транспорт, с който те се качиха до Кръста, където ги очакваха подредени трапези. За всички имаше от великденския курбан, хляб и вода.

Благоевградчани останаха очаровани от идеята на кмета Камбитов, който от своя страна им обеща  курбана  да се превърне в традиция  всяка година, на втория ден от Великден.

Д-р Камбитов припомни делото на покойния митрополит  Натанаил, който освети  Кръста , благодари на свещениците и на хората, вложили средства и сили, за да се осъществи днешния курбан.

„На този най-светъл християнски празник да се постараем да бъдем малко по-добри „ -  обърна се  кмета Камбитов към събралите се граждани и им пожела здраве на тях и техните семейства и Бог да ги пази.

Добавете Вашия коментар

TOP