Над 400 посетители в Деня на отворените врати в АУБ

20 Ноември 2018 | 11:12
0 коментара
Култура

На 17 ноември в Американския университет в България за пореден път се проведе Open House – ден на отворени врати.

Над 400 души разгледаха университетския кампус. Ежегодното събитие дава възможност на широката общественост да разгледа базата на висшето училище и да се запознае с американската система на обучение liberal arts.

През тази академична година от АУБ отчитат ръст на българските студенти с 56%, а на чуждестранните – с 30%.

След регистрацията посетителите бяха официално посрещнати в театралната зала на университета, където бяха приветствани от президента на АУБ д-р Стивън Съливан, а възпитаникът на АУБ Петър Шварц сподели с присъстващите своя опит в университета и кариерния си път след дипломирането. Последва обиколка на кампуса. Гостите разгледаха университетската библиотека, театъра, спортните съоръжения и учебните зали.

Следобед заниманията за младежите продължиха с лекции на преподаватели на АУБ по актуални теми от сфери като журналистика, политика, психология и икономика. Междувременно родителите имаха възможност да научат повече за образователните възможности, които предоставя АУБ, и за добрия старт в кариерата, който осигуряват двете дипломи, издавани от висшето училище – американска и българска.

По-късно се проведе панаир на студентските клубове и организации в АУБ, които представиха дейността си. А в края на деня всички посетители имаха възможност да задават индивидуални въпроси.

Добавете Вашия коментар

TOP