Над 3000 жители и гости присъстваха на официалното откриването на магазин Lidl в Благоевград

31 Октомври 2016 | 08:52
0 коментара
Бизнес
Над 3000 жители и гости присъстваха на официалното откриването на магазин Lidl в Благоевград

Над 3000 благоевградчани и гости на града се стекоха на откриването на първия в областния център на Пиринско магазин Lidl. Търговският обект е ситуиран до жп гарата. Кметът Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ „Лидл България”, заедно прерязаха лентата.

Това е първият магазин извън София, построен изцяло по нова концепция, която немската компания въвежда в световен мащаб. Още от паркинга клиентите усещат, че удобството им е поставено на първо място с проектирането на по-големи  паркоместа и със сенници на част от тях.

„Преместили сме пекарната до входа, да посрещнем клиентите си с аромат на прясно изпечени хляб и кроасани. Коридорите са с 10% по-широки за удобство на хората, климатизацията е изпълнена така, че да се намали до минимум вредното въздействие върху околната среда, а LED осветлението е енергоспестяващо“, показа Б. Инчовски на кмета Ат. Камбитов, председателя на ОбС Радослав Тасков и официалните гости, поканени за водосвета минути преди откриването на обекта.

Непроменени остават оптималното съотношение цена:качество и разнообразната комбинация от хранителни и нехранителни стоки.

Новият търговски обект е построен със строителни материали, които осигуряват по-ефективна топлоизолация, а прозорците са с оптимално топлопреминаване. Сградата е от типа „интелигентни“, с автоматично регулиране на температурата, осветлението и фасадните щори, които се пускат директно с датчик система. Също датчици контролират свежестта на въздуха в помещенията и осветлението при движение. Отоплението през зимата се осъществява от отпадната топлина от хладилното оборудване, а темперирането на свежия въздушен поток става чрез топлината през зимата и студа през лятото от излизащия отработен въздух.

Магазинът на Lidl в Благоевград използва 30% по- малко енергия от стандартна подобна сграда. Наред с уюта в търговската площ търговският обект разполага с модерно социално помещение за персонала си със зала за срещи и обучения.

Голямо удобство за клиентите са обособените продуктови зони, които позволяват да не губят време в търсене и по-бързо да пазаруват. Специален акцент е поставен върху групата на вината. Ценителите на родното качествено и здравословно производство със сигурност ще се задържат по-дълго в зона „Деликатека“, където се предлагат висококачествени традиционни български деликатеси, само от български доставчици, без заместители на месо, без вкусови подобрители и без изкуствени оцветители. Важно е да се знае, че продуктите са нарязани и опаковани в защитена среда, а опаковката е щадяща околната среда.

Зона „Витаминотека“ включва миниварианти на плодове и зеленчуци специално за деца - още една крачка в посока насърчаване здравословното и балансирано хранене. Такава зона засега се тества в 20 от общо 83 магазина Lidl  в България заради стремежа да се стимулират малките да се хранят здравословно.

Кметът Камбитов подчерта увереността си, че търговският обект ще е в услуга на благоевградчани, и не пропусна да благодари на „Лидл България” за обновената от тях детска площадка в градската градина, която бе открита по-късно следобед.

Присъствието на шеф-готвачите Манчев и Шишков също бе сред атракциите на откриването на новия магазин. Двамата припомниха, че именно в Благоевград преди няколко месеца беше „спасена“ първата вечеря в проекта на Lidl и с готовност се снимаха с десетки свои почитатели, като дадоха автографи на общата си готварска книга, издадена с подкрепата на компанията.

Над 3000 жители и гости присъстваха на официалното откриването на магазин Lidl в Благоевград
Над 3000 жители и гости присъстваха на официалното откриването на магазин Lidl в Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP