Над 3 000 симпатизанти на БСП се събраха в "Жабокрек" по повод 70 години от акцията на Рило-пиринския партизански отряд

23 Август 2014 | 17:04
2 коментара
Общество

Над 3 000 симпатизанти на БСП от Югозапада се събраха в рилската местност "Жабокрек", за да отбележат 70 години от акцията на Рило-пиринския партизански отряд.

Гости на традиционния събор бяха водачите на листите в кюстендилска и благоевградска област Мая Манолова и Кристиан Вигенин.

Домакин на проявата бе областният управител на кюстендилска област Иван Каракашки. Тук пред паметника на партизаните застанаха още почетният председател на Българския антифашистки съюз Велко Вълканов, вторият в листата и председател на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев, петият-Емил Костадинов, четирима останали живи участници в акцията от 24.9.1944 година, сред което и 104-годишният Асен Костов-най-възрастният член на БСП.

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев поздрави съпартийците си и припомни, че "Псевдоисторици и псевдоинтелектуалци искат да подменят нашата история искат да отрекат партизанското движение.Партизанското движение не е мит, отрязаните партизански глави не са мит, подпалените къщи на ятаците не са мит, идете вижте Ястребино спомнете си за Васил и Сава Кокарешкови".

След дългата реч на д-р Пандев съборяните се хванаха на дълго кръшно хоро.

Добавени коментари

L.DOF публикува:
23 Август 2014 | 21:20
В ТАЯ ПАРТИЯ Е ПЪЛЕН ХАОС, КАКЪВ ВИГЕНИН, КАКЪВ ПАНДЕВ, БСП С ТИЯ ДВАМАТА ЩЕ ЗАГУБИ КАТАСТРОФАЛНО ИЗБОРИТЕ, В ОБЛАСТА ЩЕ БЪДЕ ЧЕТВЪРТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА , С НАТИСК ОТ ГОРЕ НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ НЕЩАТА , ЕЛЕКТОРАТА НА БСП Е КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ТИЯ ДВАМАТА !
Сициалист публикува:
23 Август 2014 | 20:39
Доктор Пандев е готов депутат браво силни думи.

Добавете Вашия коментар

TOP