Над 1000 пожарникари ще дежурят по празниците

19 Декември 2019 | 14:47
0 коментара
Общество

Над 1000 пожарникари ще дежурят за коледните и новогодишните празници съобщи Нова телевизия. 

Между Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си в пожари.

Според Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“ основните причини за инцидентите са забравени отоплителни уреди, светлинни украси, свещи и неправилно боравене с пиротехнически изделия.

Над 1120 пожарникари ще са дежурни тази година.

Проверени са над 2000 обекта, в които се очаква масово настаняване на хора за празниците. Проверени са и над 400 църкви.

Най-често срещаните нарушения са свързани със заключени евакуационни изходи, неизвършено техническо обслужване и неизправни инсталации.

„При използването на запалени свещи трябва да бъдат поставени на твърди, негорими повърхности. Далеч от горими материали. Трябва да ги пазим далеч от деца и животни. При светещи лампички да не ги осатвяме без надзор. Да се проверят отоплителните уреди, инсталациите и кухните“, обясни Йото Василев, началник на сектор „Държавен противопожарен контрол”.

„По Коледа голяма част от нашите екипи ще бъдат около православните храмове, да осигуряват пожарната безопасност. За Новогодишната нощ ще има екипи на площад „Батенберг” в София и на площад „Независимост” във Варна“, каза комисар Георги Гатев от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Добавете Вашия коментар

TOP