Над 10 000 студенти от страната и чужбина окупират Банско за 8 -и декември, хотелиери с впечатляващи отстъпки за празника

23 Ноември 2017 | 17:02
0 коментара
Общество

Повече от 10 000 студенти се очаква да окупират Банско за 8-и декември.

Планинския град традиционно се радва на голяма посещаемост за студентските празници, обясняват хотериери и допълват, че резервации са започнали още в средата на септември.

„През последните няколко години се наблюдава сериозен интерес от страна на гръцки студентски компании, които избират Банско, за да прекарат един незабравим студентски празник. Чужденците се привлечени както от прекрасната природа на Пирин планина, така и от атрактивните оферти”, коментират хотелиерите.

Бърза справка на медията ни в сайтовете за колективно пазаруване в момента сочи, че в момента се намират цени и от 19 лева за нощувка в тризвезден хотел в Банско.

Цената е смъкната с 34% и освен спането е включено и ползване на спа центъра на комплекса.

За закуска пък ще трябва да доплатим 5 лева. 99 лева излизат две нощувки със закуски, празнична вечеря и парти с диджей в хотел с 4 звезди. Условието обаче е студентите да спят в апартамент с две спални.

Студентите с по-ограничени финансови възможности пък могат да се възползват от предложенията на частните квартири, които предлагат нощувки на цени от 15-20 лева в града, видя репортер на Pirinsko.com.

В очакване на наплив от гръцки и български студенти са и собствениците на заведения в Банско, които обещават специални отстъпки за учащите си за техния празник.

Повечето собственици на питейни заведения поеха ангажимент да не искат куверти от празнуващите. Механите ще се надпреварват за вниманието на гостите с ниски цени и атрактивни изненади.

Празникът на студентите ще е пълен, ако в планината има и достатъчно сняг, който ще позволи на любителите на зимните спортове да съчетаят студентския празник с няколко спускания по заснежените писти.

За сравнение само ще кажем, че петзвезден хотел иска 169 лева за 2 нощувки със закуски и празнична трапеза, която ще включва тристепенно меню, 50 грама алкохол, половин бутилка вино и безалкохолна напитка.

И тук учещите ще имат възможност да релаксират в басейн, сауна и парна баня.

Най-високата цена за празничен пакет в Пампорово пък достига 112 лева на човек за две нощувки във вилно селище, като отново за бъдещите висшисти ще бъде организирано специално забавление.

635 лева пък би излязло наемането на къща за гости в Сапарева Баня. Капацитетът на вилата е 13 човека, което означава, че всеки един от присъстващите ще трябва да се бръкне с близо 50 лева.

Отделно обаче трябва да се предвиди и храната, която не влиза в наема на къщата.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) вече следи офертите и обявите, които се разпространяват в университетите във връзка с предстоящия студентски празник, съобщиха от контролния орган. Така освен промоциите на туроператорите и всички предложения в интернет комисията ще обърне внимание и на афишите във вузовете. Започналите инспекции ще продължат до самия празник.

Проверяващите ще следят основно дали има реален търговец насреща и дали туроператорът е регистриран. Причината е, че често пъти дадени фирми се представят за лицензирани турагенции, а всъщност те нямат права да извършват подобна дейност.

От ведомството съветват младите хора, преди да купят пакетни пътувания, да се информират дали търговецът притежава удостоверение за регистрация, застраховка „професионална отговорност“, както и задължително да изискат сключването на писмен договор и документи за извършените плащания.

Студентите трябва да обръщат и специално внимание на това какво точно ще получат срещу посочената цена и ако има допълнителни услуги, дали те са включени в нея, или ще трябва да заплатят допълнително за ползването им.
 

Добавете Вашия коментар

TOP