Национална кампания „Попитайте хемоглобина“ ще се проведе в Благоевград

06 Юли 2018 | 11:56
0 коментара
Общество

Национална кампания „Попитайте хемоглобина“ ще се проведе в Благоевград на 13 юли.

Жители на Благоевград, които имат съмнения за своето състояние, неуточнена хематологична диагноза, или са лежали с такава диагноза в хематологично или друго отделение, могат да научат от горещия телефон на кампанията начините за участие безплатния преглед.

Телефонната линия  е отворена всеки работен ден от 10 до 17 часа. Д-р Вера Стоева от Националната специализирана болница за хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) София ще преглеж

да и консултира безплатно пациенти със съмнение за хематологично заболяване.  Кампанията се организира от Институт за здравно образование и Българско медицинско сдружение по хематология, с подкрепата на водещи университетски хематологични центрове и Община Благоевград. Целта е оптимизиране пътя на пациента и изграждане на добра връзка между общопрактикуващите лекари със специалисти-хематолози от водещи университетски центрове.

Редица хематологични заболявания налагат използването на специализирана диагностика и терапия, които съществуват само в университетските хематологични центрове. Научните постижения в хематологията в пъти повишават преживяемостта на пациентите с онкохематологични диагнози.

Личните лекари в Благоевград вече са информирани как  да включат пациентите си в програмата и вече има записани пациенти за консултацията на 13 юли.

Добавете Вашия коментар

TOP