НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! Ветеринар от Банско хваща и пуска кучета от една в друга община на Югозапада

07 Ноември 2017 | 17:51
6 коментара
Общество

Ветеринар и собственик на приют за кучета в Банско д- р Огнян Кочуков скандализира жителите на симитлийското село Долно Осеново, като пусна бездомни кучета в него.

Според източници на Pirinsko.com. ветеринаря системно е ловил кучета, като за дейноста получавал възнаграждение, но вместо да са в приюта той транспортирал кучетата от една в друга община, които пускал на произвол на съдбата. Има информация, че доктора е пускал четириногите любимци на различни места в община Симитли, Кресна и Благоевград.

Запознати разказаха пред наш екип, че псетата се разхождат на свобода из село Долно Осеново от близо две седмици и тормозят местните хора и най – фрапантния случай с кучетата бил на 26.10, когато ученици от училището в селото чествали патронен празник.

Децата мирно и кротко похапвали сандвичи и други вкусотийки в двора на школото, когато бездомните животни ги наобиколили и им изтръгнали храната от ръцете.

Малчуганите незабавно споделили за случката със своите родители, които пък отишли при кмета Бисер Сегменов и поискали обяснение за случващото се.

Пред наш репортер днес, той заяви, че вече е подал сигнал в полицията срещу д-р Огнян Кочуков.

„На 26 октомври на 2 километра от селото ни е забелязан червен бус „Фиат Скудо”, собственост на на ветеринаря. Минути по-късно са видели 7-8 бездомни кучета в същия район”, призна кметският управник. Първо обеща да дойде и да прибере без пари въпросните кучета, но след това поиска по 30 лева на четириного, за да свърши тази работа", разказа кметът.

Хората в селото пък подозират, че това е добре измислена схема на доктора, за да изкарва пари от уличните песове.

Сигурни източници разкриха, че въпросният ветеринар разкарва кучета по всички общини, като от определени такива има договор, които му плащат за кучетата да ги кастрира. Въпреки този факт обаче, той ги пуска в различни общини, като след това отново търси пари за да ги прибере обартон.

Бисер Сегменов уточни също така, че д-р Кочуков вече е разпитан в полицията.

Докторът обяснил пред полицаите, че шофьорът му отишъл да измие буса край Долно Осеново. Но според хора от селото в дерето, в което уж мил автомобила, не е имало капка вода.

Полицията продължава да изяснява случая. 

Медия Pirinsko.com.потърси за коментар д-р Огнян Кочуков. Той обаче не пожела да коментира нищо по случая, като заяви, че е дал показания в полицията.

Въпреки отказа си да говори пред нас обаче, ветеринарят запазва правото си на отговор.

Добавени коментари

Мария публикува:
18 Ноември 2017 | 00:39
Как може в топ курорта на България - Банско, този ветеринар да си позволява или по - скоро да му бъде позволено да има лечебница?! Аз лично съм отсядала със семейството ми в къща за гости в Банско, която се намира точно до лечебницата - кучетатата постоянно излизат на улицата, при която мен ме беше страх да изляза сама навън...,а лаят( особено вечер ) направиха почивката ми невъзможна !!! Аз споделих това на собствениците на къщата и те ми отговориха, че не веднъж за правили подписка, в която са се включили всички съседи, както и други потърпевши, ходили са да говорят с кмета, а резултата е никакъв! Моля, направете нещо за да успеем да разрешим този проблем! Не може това да продължава системно да тормози толкова много хора и всички тези хора да трябва да продължават да ТЪРПЯТ и да правят компромиси !!!
Банскалия публикува:
09 Ноември 2017 | 11:17
На секой стана ясно кой писува тия глупости за Огнян. От секъде мериса на Бачевски патладжанчета и Разложка мъгла /ако ме разбирате/. Тия лилипути, шо му повтараа стопатеве името не разбраа ле, че ако застанаа до него и той ги дууне, че паднаа. Сушчета - ама вного къдърни да скуба пари. С тия пари шо открадоо от Банско има ка секой ден да даваа на децата в целата община безплатна закуска.
Б. Синаков публикува:
08 Ноември 2017 | 15:47
Не знам какво е това "паихиарар " ,но явно тоя Кочуков е за там. Тоя на два пъти идвал в Долно Осеново да моли кмета да си оттегли жалбата от полицията и тогава ще събере кучата , които пусна в селото. Късмет има ,че някое от тези гледни кучата на охапа някое дете на празника , те тогава гъза му щеще да яде баница. Факт е , че червения му Фиат, с която той събира и води кучата е видяна в района на селото и в същото време по пътя са и разтоварените от него 10 кучета .
Банскалия публикува:
08 Ноември 2017 | 13:57
Трябва да ходиш на паихиарар бе човек ти си много болен дари назначи лечение във специално заведение.…
Чемберов публикува:
08 Ноември 2017 | 10:48
Как не те е срам Огняне да правиш такива простотии? Та това, което си направил сега с тези кучата в Долно Осеново, го правиш с години . Пребираш парите от общините в Банско и Разлог, с които си храниш своите кучета и правиш бизнес, а събраните от улиците ги пускаш по Добринище, Симитли и Благоевград. Бай Ване Найдин от Горно Драглище - твоя работник е на успокоителни от теб Огняне . Натискал си го говори глупости, че е отишъл да мие колата в Долно Осеново и то в дере, където няма и капка вода. Свършиха се автомивките и реките по Банско и Разлог и го прати Ване в сохо дере в Долно Осеново . С какви очи го гледаш и на стари години го караш на Ване да лъже. С години правиш тази гнусна работа ти Огняне, даже и се хвалиш че зараждаш с кучета Симитли и Благоевград. И не плювай по колегите си ветеринари . Ти се наака в гащите . Ако имаш морал бъди мъж и иди се извини на децата в училището на Долно Осеново, купи и подаръци, извини се на кмета и си събери кучата от селото и Симитли,
Банскалия публикува:
07 Ноември 2017 | 23:24
Това са пълни глупости като искате да черните човека е така той няма никакъв приют няма да лови кучета и даги кара с колата до някакво си село това са излишни разходи той не държи концесията за къстрацията на къчетата в Банско май Манушкина ги изхврля налеяо и на десно че неможе дасе спради с кучетата в Банско затова на центара е плно със скитащи кучета ама кинтите гие усвоила сигорно на сто пробента

Добавете Вашия коментар

TOP