На вниманието на незаконните пресевни по поречието на Места и Струма! Вкарват в затвора за нелегален добив, трафик и продажба на подземни богатства

20 Юли 2017 | 09:39
2 коментара
Общество

Вкарват в затвора за нелегален добив, трафик и продажба на подземни богатства.

Решението за инкриминиране на този род престъпления, се гласува в НС.

Според текста за промени в НК, добивът на подземни богатства без концесия или когато концесията е спряна, се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1000 до 20 000 лева.

Наказание се налага и на участник в транспортиране, съхраняване, или продажба на незаконно добити материали.

Според промените в НК затвор от 1 до 8 години и глоба от 5000 до 15 000 лева, са предвидени при повторно нарушение и когато деянието е извършено от предварително уговорена група, в съучастие със служител от администрацията, в защитена територия или защитена зона, чрез използване на документ с невярно съдържание и други.

Размерът на предвиденото наказание се увеличава допълнително и в следните случаи - когато деянието е извършено от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на организирана престъпна група, когато деянието е опасен рецидив, когато предметът на престъплението е в особено големи размери или случаят е особено тежък.

Тогава наказанието може да стигне до 15 години лишаване от свобода и 500 000 лева глоба.

Добавени коментари

До Банско публикува:
20 Юли 2017 | 15:09
Вие в Банско не разбрахте ли,че там сте в друга "губерния"?Тия закони не са за Банско-за разни там "Дутки","Бистрини","Хаджитодорови","Икономови","Бегови","Колчагови","Ангелинини"...и тем подобни!!!Тези закони не важат за тях!Това е.
Банско публикува:
20 Юли 2017 | 13:36
Е Дутката и Сашо Тодоров като измъкнаха хиляди кубици незаконно заедно с кмета на Банско Георги Икономов,и ги хванаха Кво стана?Нищо потули се случая и готово!Браво мишка Икономова евала!

Добавете Вашия коментар

TOP