На вниманието на Бойко Борисов и изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ! Фалшив депутат ли е Георги Динев?

09 Април 2021 | 10:16
1 коментара
Политика

Нов скандал тресе ГЕРБ-Благоевград заради манипулирани преференции в протоколите за кандидат депутата от ГЕРБ - Петрич Георги Динев?

В социалната мрежа "ври и кипи" от публикации на протоколи от изборите проведени на 4 април тази година. Скандалното в случая е, че протоколите дадени на застъпниците на политическите опоненти от изборните секции в община Петрич са с видимо различни цифри със сканираните протоколи публикувани на сайта на РИК-Благоевград.

Според източник на Pirinsko.com поправките в протоколите са правени ден след изборите при предаването на изборните книжа в РИК - Благоевград. Видимите поправки са преувеличавани в преференциите на кандидатат в листата на Коалиция ГЕРБ - СДС под № 103, а именно депутатът Георги Динев.

По смисъла на наказателния кодекс има извършени документни престъпления от председатели, зам.-председатели и членове на над 40 (СИК) от община Петрич, които след манипулация върху протоколите са поставили своите подписи.

Към момента се подготвят сигнали до прокуратурата от различни политически формации.

Кандидататите в листата на Коалиция ГЕРБ - СДС са бесни на петричкия депутат Георги Динев заради злоупотребите в протоколите в негова полза.

"Георги Динев не трябва да бъде депутат, той има истински едва две хиляди префренции. Освен, че са му надписвани, са изземвани преференции и от други участници в листата", коментира пред Pirinsko.com кандидат от гражданската квота в листата на Коалиция ГЕРБ - СДС. 

Още по малко са интересни протоколите в ромската махала на Петрич, която вече са кръстили петричани "ДИНЕВА МАХАЛА". В "ДИНЕВАТА РОМСКА МАХАЛА" младежите на ГЕРБ-Петрич  изфабрикуваха на 100% протоколите в полза за Георги Динев.

В Благоевград първи в листата на ГЕРБ – СДС се нарежда последният – досегашният депутат, бивш футболен съдия и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов – Стефан Апостолов, който има 9507 преференции. Втори остава водачът – Росен Желязков, който има 2380 преференции, но има 6875 гласа без преференция. Трети се нарежда петият – досегашният депутат Александър Мацурев, с 6515 преференции, четвърти става колегата му Георги Динев с 5075 преференции, а пети – общинският съветник от Сандански Стоян Стоев – с 4793. Вторият – общинският съветник от Благоевград Ивайло Златанов, остава шести с 2775 преференции.

Фалшив депутат ли е Георги Динев?

Какво решение ще вземе лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след скандалните преференции за Георги Динев остава загадка?!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

г-н Борисов удари на масата публикува:
09 Април 2021 | 10:54
Всеки протоколо е с добавени преференции за номер 103; Георги Динев това ли е ГЕРБ г-н Борисов; Това ли обещахте ;

Добавете Вашия коментар

TOP