На щур купон! 17 семейни двойки в Гоце Делчев празнуваха "Златна сватба"

04 Май 2019 | 15:44
0 коментара
Хайлайф

За деветнадесета поредна година, доброволците от местната структура на БЧК  в Гоце Делчев, организираха тържество „Златна сватба“, за семейни двойки, преживели 50 години съвместен брачен живот. 

Деветнадесет годишното издание на инициативата показа, че идеята на червенокръстката организация съвместно с младежката структура в Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“  и с неизменната подкрепа на общината доказва, че инициативата вече се е превърнала в устойчива традиция. Възрастните хора, с повече от половин-вековен принос за изграждането на днешният вид на град Гоце Делчев, с умиление, радост и тъга, споделиха спомени, за съвместният си живот с брачните половинки. На особена почит бяха доайените на продължителен брачен живот, Любка и Иван Механджиеви, които живеят в брачен съюз вече цели 62 години.

Тържеството започна с музикално-развлекателна програма, в която участие взеха ученически доброволчески музикално-танцови формации.

Гости на тържеството бяха организациите на БЧК Благоевград, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Официални гости на празничната вечер бяха и кмета на общината, Владимир Москов и депутатът в НС от квотата на БСП, Богдан Боцев, който приветства брачните двойки със златния юбилей.

Трогателен за юбилярите бе момента, когато кметът Москов и депутатът Боцев тържествено връчиха поздравителни адреси на двойките преживели половин вековен брачен съюз.

Тежестта на годините не попречи на празнуващите „Златна сватба“ да танцуват ретро танци също като преди 50 години – със завидна красота и лекота, а веселието продължи до късно с модерни танци и народни хора./TopPresa

Добавете Вашия коментар

TOP