На сесия в Банско! Гласуваха Програмата за развитие на туризма в общината и още...

28 Март 2019 | 18:56
2 коментара
Политика

На своя редовна сесия, Общинският съвет гласува Програмата за развитие на туризма в Община Банско и прие отчет за предходната 2018 година в сектора.

Основните цели на Програмата са създаване на нови туристически атракции и културни маршрути, стимулиране и промотиране на алтернативни форми на зимния туризъм, базирани на културно-историческото наследство и уникалните природни дадености на Общината.

Предвидено е и участие на община Банско в инициативната група на съседни общини, за изработване на Програма за изграждане на регионален клъстър „Туризъм”. Приоритетна на Програмата е създаване на секция в сайта на Общината, в подкрепа на бизнеса; организиране на приемна с общински служители и бизнеса; обединяване действията на 23-те общини от клъстъра в сферата на туризма.

Общинарите подкрепиха финансово и Начално училище „Паисий Хилендарски“, което тази година,през месец май, навършва 90 години от създаването си. Финансова подкрепа ще бъде оказана и на спортистите от таекуон-до клуб „ Хоук- Банско” , които ще участват на европейското първенство в град Римини, Италия.

По време на заседанието бе обсъдена и още една допълнена точка, която касае финансова помощ за отпускане на средства за лечение на дългогодишния треньор по биатлон и заместник – председател на ски клуб „Банско” Георги Джолев. Треньорът по биатлон се нуждае от спешна операция на черния дроб в Турция. Съветниците гласуваха да бъдат отпуснати 3 000 лева от бюджета в помощ на Георги Джолев.

Добавени коментари

Иван публикува:
29 Март 2019 | 00:42
Въведете коментар...Защо прокуратурата не се самосезира за фирмата Лесо Строй,която е управялявана от Димитър Даутов на когото кмета е кум?Нека видят колко обществени поръчки е спечелила през целият мандат!
banskalia публикува:
28 Март 2019 | 20:07
ikonomov kurvo ikonomov kurvo umri v adski muki mamati deeba i pederasa deeba

Добавете Вашия коментар

TOP