На сесия днес: Съветниците приеха отчета за изпълнението на бюджета на Община Благоевград за 2018 г.

28 Юни 2019 | 11:41
0 коментара
Бизнес

Общински съвет – Благоевград прие отчета за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2018 година.

Местните парламентаристи гласуваха и приеха още проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Благоевград.

Също така общинските съветници предоставиха права на Кмета на Община Благоевград да издаде запис на заповед за авансово плащане по изпълняван административен договор от Община Благоевград по проект: „Патронажна грижа в Община Благоевград“.

Местния парламент даде съгласието си и за промяна на срока за възстановяване на отпуснат временен безлихвен заем за изпълнение на проект „Земеделието в градска среда: модели на управление за по-добър институционален капацитет и социално включване“, изпълняван от Сдружение на Югозападните общини. Приета бе и точката, свързана с откриването на бюджетно звено към Община Благоевград, финансирано със собствени приходи.

Общинските съветници одобриха ѝ сформиране на първа възрастова група в общинските детски градини на Община Благоевград за учебната 2019/2020 година, с по-голям брой деца от определения максимален брой в Приложение № 7 към чл. 53 от Наредба за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Добавете Вашия коментар

TOP