На прага на зимата! Шест фирми в битка да чистят от сняг улиците в Разложко

31 Октомври 2018 | 12:23
2 коментара
Бизнес

Шест фирми се борят за спечелването на обявената от община Разлог обществена поръчка с предмет „Зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на Община Разлог за експлоатационен сезон 2018/2019 г.“, която е по осем обособени позиции, с обща прогнозна стойност от 180 092 лева.

Две от подалите заявления за участие фирми ще се борят за по две обособени позиции. Строителна къща „Бела Ица“ – Белица на Тодор Василев е единствената за зимното поддържане на улиците в село Елешница и пътя от селото към селата Палатик и Черешово, до границата му с община Белица. Обособената позиция е с прогнозна стойност от 2005 лева. Фирмата е подала заявление за участие и по втората обособена позиция, включваща уличната мрежа в границите на селата Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско, както и пътищата между тях и пътя от Долно Драглище към Белица, до границата му с община Белица. Прогнозната стойност по позицията е 9702 лева. За нея участва и разложката фирма „ПИБ Сървисис- 08“, представлявана от Атанас Стойчев.

Разложката фирма „Йорови“ ЕООД, представлявана от Христо Йоров, също е депозирала участие по две от обособените позиции по обществената поръчка. Едната е тази за поддръжката на уличната мрежа в град Разлог и е с най-висока прогнозна стойност от 95 469 лева. В нея се включва и снегопочистването на път BLG1203 /II-19, Предел-Банско/ – Разлог – /II-84/; BLG3199 /II-19/ Разлог – кантон РПС; BLG1214 /II-19-п.к.II-84/ – Разлог. Другата позиция, за която фирмата кандидатства, е за почистването на уличната мрежа в село Баня и път BLG1205 /II-84, Якоруда – Разлог/ – Баня /III-1901/, която е с прогнозна стойност от 10 794 лева.

Разложки фирми са участничките и по останалите обособени позиции. Фирма „Конима“ ЕООД, представлявана от Костадин Манов, е кандидат за снегопочистването на пътищата от Предел до местностите Кулиното, Круше, Паланковото, Шипоко и Сулището, с обща прогнозна стойност от  26 484 лева.

Фирма „Перивол“ ЕООД на Марин Катранджиев участва за поддръжката на уличната мрежа в село Годлево, пътищата между Разлог и селото, както и пътя от селото до депото за ТБО. Прогнозната стойност по обособената позиция е в размер на  8175 лева.

Последният участник ЕТ „Лъки- Кирил Кирилов“ е кандидат за почистването на пътищата Разлог – Бачево и до местностите Ръждавец и Катарино, както и улиците вътре в селото. Прогнозната стойност по позицията е 11 178 лева.

Пликовете с офертите на участниците бяха отворени вчера от петчленна комисия с председател Димитър Крънчев – секретар на община Разлог, и в присъствието на представители на три от фирмите. В законоустановения срок комисията ще разгледа  изрядността на приложените документи и ще излезе с решение кои от участниците да бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения. С оглед на това, че по отделните обособени позиции, с изключение на една, има само по един участник и ако комисията не констатира несъответствия в изискуемият пакет документи, изпълнителите по обществената поръчка вече са ясни./Струма/

Добавени коментари

луд гидия публикува:
31 Октомври 2018 | 13:15
Ми то вече се знае кой, ще чисти Разлог. Приятеля на сина на Герчев. Демек "Йорови" ЕООД.
Razlog публикува:
31 Октомври 2018 | 13:09
Poznai te koi shte e v razlog

Добавете Вашия коментар

TOP