На прага на зимата! Дървата за огрев в Благоевград свършиха, цената удари рекордните 101 лв. за кубик нарязана дървесина

03 Октомври 2017 | 14:41
0 коментара
Бизнес

Дървата за огрев в складовете на едно от най-големите дружества за продажба на твърдо гориво в Благоевград са изчерпани на 100 %.

Това заявиха от фирмата доставчик и допълниха, че освен в областния център, тя има бази за твърдо гориво и в Кюстендил, Дупница, Сандански, Петрич и Гоце Делчев.

Доставчиците на дървесина за огрев обясняват, че нямат налична дървесина поради падналите наскоро дъждове, които попречели да се влезе в горските масиви, където се добива горивото.

Не по – различно е положението и по борсите в Благоевград, където дърва за огрев също няма, а там, където има, са в много малки количества.

Собствениците на обектите се жалват, че има много желаещи и дори ги записвали в тетрадка. Налага се хората да чакат по две-три седмици, докато им доставят отоплението.

От Държавното горско стопанство пък казаха, че дърва липсват, защото хората, които влизат в масивите, за да ги добиват заминали да работят в чужбина и сега няма кой да работи.

Имат малки количества като цената за един кубик се продава за 86 лева, а ако са нарязани, услугата се оскъпява с още 15 лева.

От бранша прогнозират, че цената на твърдото гориво може да скочи и да надхвърли 100 лева за кубически метър.

Добавете Вашия коментар

TOP