НА "ПИРИН ФОЛК": Николина Чакърдъкова пее с дъщеря си, три легенди се завръщата на сцената

26 Август 2019 | 16:55
0 коментара
Култура

Пиринският славей Николина Чакърдъкова ще даде нагледен пример от личен опит за приемствеността между поколенията като за втори път ще излезе на една сцена със своята дъщеря Мария.

Повод за колаборацията им ще даде "Детски Пирин Фолк", а почитателите им могат да ги чуят на 30 август в Летния театър в Сандански.

Майка и дъщеря Чакърдъкови ще поставят началото на 30-минутен рецитал, като се очаква да изпълнят заедно две популярни хороводни китки. За първи път двете застанаха рамо до рамо на сцена в НДК миналата година.

Танцовият съпровод ще е на Неврокопския танцов ансамбъл и очакванията са публиката да не е само зрител, а да стане част от празника на македонската песен и да заформи дълго хоро.

Илия Луков ще зарадва почитателите на фолклора ден по-късно - на 31 август. Любопитен факт е, че емблематичният изпълнител се явява за пръв път на "Пирин Фолк" преди точно 25 години и изпълнението му не само е наградено, но той самият е определен като явление за фестивала.

След повече от 20-годишна пауза тази година на 1 септември "Пирин Фолк" ще събере отново двама от безспорните любимци на публиката - Йорданка Варджийска и Райко Кирилов. Двете музикални легенди ще изпълнят незабравимите си дуети "Младо вино", "Луда обич" и др.

Специален рецитал с нови песни за Гала вечерта е подготвила и талантливата Радостина Паньова.

Добавете Вашия коментар

TOP