На море в Гърция това лято, ето как ще ни обслужват

24 Май 2020 | 11:56
0 коментара
Любопитно

Гръцкото министерство на туризма публикува указания, хотели, къмпинги, туристически агенти и транспортни компании какво трябва да спазват преди възобновяването на туристическия сезон през юни.

Всеки хотел или туристически обект трябва да състави протокол въз основа на указанията на министерството и да го прилага към своите дейности, както и да определи координатор, който ще работи в сътрудничество с лекар.

- Реклама -

Също така обектите трябва да обучат персонала как да се отнася с гостите и да въведе предпазни мерки за лична безопасност по време на работата им в съоръженията.

Директивата от 20 страници обхваща обучението на персонала за разпознаване на възможни симптоми на коронавирус и прилагането на спешни процедури при възможни случаи; подробности за това как персоналът трябва да почиства помещенията и обслужва гостите и призовава за процедури за дезинфекция на всички повърхности, ключове и материали, използвани от гостите.

Всеки ден ще се проверява температурата на персонала, очаква се хотелът да съхранява записи за контакти както за персонала, така и за гостите, в случай че се наложи проследяване на контакт и да съобщава за всички възможни симптоми на Covid-19.

Също така са определени специални разпоредби за конкретни помещения, като кухни, ресторанти, обществени помещения за почивка, басейни и зони за доставка, като в кухните се допускат само хора от персонала. Гърция обяви, че ще възобнови функционирането на целогодишните хотели на 1 юни, включително къмпингите.

На 15 юни сезонните хотели ще се отворят отново, в същия ден, когато международните полети ще бъдат възобновени.

Добавете Вашия коментар

TOP