На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?

28 Юни 2018 | 12:02
0 коментара
Любопитно

Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да се различат няколко хипотези, обясни пред БНТ Игнат Арсенов, изпълнителен директор на Европейския потребителски център за България.
 
При първата хипотеза - когато почивката вече е започнала и ние сме там на място, има два варианта - единият е да сме си купили пакетна почивка с туроператор и всичко организирано, авторият - сами да сме си организирали транспорт, хотел и резервация.

„Ако нашата почивка е пакетна, трябва да искаме съдействие от съответния туроператор и неговия представил на място, да ни съдейства, да ни прибере вкъщи, да организира транспорта или да ни намери алтернативно място, където да спим, докато ни прибере вкъщи поради огромното бедствие“, посочи Арсенов.
 
В тези случаи ние нямаме право на допълнително обезщетение за това, че сме прекарали лошо вместо на плажа, коментира Арсенов, а причината е, че това е природно бедствие и няма как да се влияе на времето.

За тези, които сами са си организирали почивката и транспортът е техен, обаче, ще трябва да си организират сами възможността да се приберат, подчерта той.

Когато човек напусне хотела си по-рано - заради лошото време - той няма да има право на обезщетение, тъй като договорът е прекратен поради извънредни обстоятелства, каквото е лошото време, каза още специалистът.

Добавете Вашия коментар

TOP