На Южния плаж в Несебър 60 лв. задължителна консумация! Барман реши да "удави" във фреш посетителите

18 Юни 2020 | 10:33
17 коментара
Бизнес

Една случка, споделена в социалните мрежи, ни накара за кой ли път да се замислим за прословутото българско "гостоприемство", за коронакризата и българския туризъм и за... станалото вече пословично нашенско мислене, изразено с познатото "ден година храни"... Случката, удавена във фрапета и фрешове, се развива в бар "Сърф Барище", което се намира на южния плаж на Несебър.

Ето разказа на жена, посетила мястото:

"Много се чудих, дали да споделя случката. Но на фона на хаоса в момента и многото въпросителни относно сезона не се въздържах. Преди дни с приятелка посетихме “Сърф Барището” на южния плаж. Настанихме се, наоколо имаше два заети чадъри с шезлонги. Общо взето празно, а и беше делничен ден.

По принцип чадърите са с консумация, това е ясно, барът е супер и винаги съм го посещавала с удоволствие. След известно време дойде господин, който нагледно ни обясни, че има задължителна консумация 60 лв. При условие, че беше празно, не мисля, че това беше адекватно.

Нямаше как да изконсумираме тази сума, трябваше да се удавим от фрапета и фрешове. Господинът обаче ни предложи да си поръчаме фрапе и фреш, а той да домаркира разликата до 60 лв. Не исках да навлизам в полемика и да си развалям деня. Просто напуснахме.

И ние чакаме туристи, вероятно ще ги дочакаме!"

Разбира се, не закъсняха и многобройните коментари под поста:

Неочаквано в дискусията се включи и собственичката на бара Виолета Чакърова. Ето какво обясни тя:

“Монетата винаги има две страни, така че преди да хейтвате до посиняване, замислете се, че може да има и друга страна на нещата! Консумацията на нашия плаж никога не е променяна от четири години! Има тебела с цени и каквото е било нужно, аз съм направила. Говорите за туризъм и всички имат претенции, а същите тези хора, нашият персонал, са именно онези, които често подронват нещо, градено с години!!! Да! Станала е тази глупост и аз се извиних на госпожата в мига, в който разбрах, но виновникът е един от барманите, който е решил явно в бързината да изкара някой лев! Още веднъж се извинявам за ситуацията, но туризмът не се случва само от собствениците, а от всички заедно! Собственици, клиенти и най-вече персонал!"

Думите си собственичката илюстрира със снимка, на която се виждат определените цени в бара: Цена 2 шезлонга с един чадър - 12,00 лв., изисква се консумация 25,00 лв. Виолета Чакърова е категорична, че не се извинява за цените, а за "глупака, който е излъгал".

Добавени коментари

Жоро публикува:
22 Юни 2020 | 11:43
Владо.. ми то и в България е толко
До Владо-Мутрака публикува:
21 Юни 2020 | 21:01
С удоволствие ще дам и 50 евро на ден в Гърция, вместо да пълня гушите на нашите мутраци. Не е въпросът за парите, въпросът е за отношението !!! Само гледат как да жилят по капанчета, дай парите, а качество отрицателно ! Но идва видов ден и ще им пожелая тая година да им е последна и да хлопват кепенците. Много да фалират, яко да фалират. Послепис: Всеки може да допринесе за това като пише на английски и/или други езици негативни коментари по чужди сайтове за резервации за нашите черноморски мутраци, че дай може масово отменят резервации и чартъри и нашите селски бекове, да видяли некой лев и станали мутраци да си останат с пръст в дрисливия гъз! Е сега е момента да фалират, яко да фалират :)
Pup публикува:
21 Юни 2020 | 16:56
Не знаела грънци, те и в Бургас уж грешка кафе 8 лв, долни лайнари, после туризъм ще има
Bai ti публикува:
21 Юни 2020 | 15:29
Владо, ама в италия не взимат 800 лв масова заплата, а там масовата е около 2 бона в евро
Несебър - няма да се върна за теб публикува:
21 Юни 2020 | 12:57
По - долу съм писал за къща, бълваща лайна на прибоя - тя обаче беше в Созопол, не в Несебър. Но тъй като морето между двата града е общо, на практика е все едно къде някой в морето потапя говно - то рано или късно и при другия град ще дойде. Живи и здрави всички курортисти, плувци в лайна спортисти. От 2014 година за мен черно море не съществува. Въпреки недоволните местни провансали, които недоволно псуват.
Трябва да оставят на Варна тръбата публикува:
21 Юни 2020 | 12:20
да бълва още една година и всичко ще се оправи - няма да има нито риба, ни туристи, ни хотели, нито глисти. Плажове ще се опразнят, морски паразити ще избягат, дето сега се дразнят. За нищо не ставате, родни търговци, освен за едно - да пасете овци.
До обичащия Несебър публикува:
21 Юни 2020 | 12:14
Не се прави, че не знаеш къде е къщата, всеки ден минаваш от там.
вода кафява, мътна, бурна и студена публикува:
21 Юни 2020 | 12:10
е тази, с която черно море туристите привлича. О, ама тях тази година никакви ги няма ? Е това на нищо не прилича ! Нима слънцето няма да опича опръсканите с лайна фасади на Лозенецките хотели, след като сезонна буря ги "забели" ? Нима всеки летовник няма очи да плакне с онова, което сутринта е успял да изакне ?
обичам Несебър публикува:
21 Юни 2020 | 12:10
а бе, лъжливия Несебър, няма да се върна за теб, можеш ли да покажеш къде е тази къща с тръба, със сигурност не знаеш, лъжец си
В балчик по здрач публикува:
21 Юни 2020 | 12:06
всеки играч води кучето на плажа, да се изпикае и изака, да остави тения за всеки батко и всяка кака. Нуе
Лайната в Китен публикува:
21 Юни 2020 | 11:59
Бяха много, навсякъде около мен, плуваха на повърхността, носени от вълните като шишарки. Чудех се кое е моето, но не го намерих. Това се водеше "плаж", с морски аромат. Не, благодаря.
Към Владо публикува:
21 Юни 2020 | 11:57
Във всяка крайморска страна има цаца, бира има на различни цени, а има и държави, където плажовете са изключително държавна собственост със страхотни крайбрежни пешеходни и велосипедни алеи и всички чадъри, шезлонги и т.н.са безплатни... Гърция, Италия, това са туристически дестинации, а България беше такава преди по-вече от 30 години, за съжаление... !!! Сега България е просто кенефа на Европа, дори кучетата пикаят и серат на плажовете ни, а във водата по крайбрежието плуват лайна !!!
Несебър - няма да се върна за теб. публикува:
21 Юни 2020 | 11:55
Плясъкът на лайната във водата от тръбата, стърчаща от задната страна на несебърска къща и гледката как прибоят става кафяв - къщата беше на самият бряг, ме отказа завинаги да потапям крак в черно море. За хотелиери - идиоти и плажно дране с какво ли не дори няма смисъл да говоря - искам всички паразити морски да фалират до един и да започнат да садят по нивите и градините царевица и картофи, боб и домати, за да разберат откъде идва яденето. Българите от търговия не разбират, а и генетично такова умение не са могли да формират, защото винаги са били нашественици или роби. Акълът им е садо - мазо.
Към Владо публикува:
21 Юни 2020 | 11:52
Във всяка крайморска страна има цаца, бира има на различни цени, а има и държави, където плажовете са изключително държавна собственост със страхотни крайбрежни пешеходни и велосипедни алеи и всички чадъри, шезлонги и т.н.са безплатни... Гърция, Италия, това съ туристически дестинации, а България беше такава преди по-вече от 30 години, за съжаление... !!!
Ваня публикува:
21 Юни 2020 | 11:28
Българското Лайноморие/бетономорие-тотално си загуби туристите от алчност. И тия които го защитаваха-очевадно вече са в Гърция. Жалко-но факт. Каква е тая идиотия да подкрепим Бг.туризъм? Те ни скубят и ни се подиграват-ние да им плащаме???
Данката публикува:
20 Юни 2020 | 20:08
БГ Лайната в морето са ти бонус към цацата "гражданино":)
Владо публикува:
20 Юни 2020 | 18:55
Яж в Гърция цаца, ако има. Пии бира за 5 евро и после коментирайте. Аман от селяци. В Италия порция съедини 8 евро, а бирата е 6 евро и то наливна. Шезлонг и чадър 20 евро.

Добавете Вашия коментар

TOP