На двудневна сесия в Петрич! Съветниците гласуваха изграждане на киносалон в града, отпуснаха 5 000 лв. за лечението на петричанин

20 Октомври 2017 | 16:28
0 коментара
Общество

Общинските съветници в Петрич решиха в града да има киносалон.

Това се случи по време на вчерашната сесия на местния парламент в града, която продължи и през днешия ден.

Разгорещени дебати и спорове белязаха предложението на кмета Димитър Бръчков, в малкия салон на читалище „Братя Миладинови 1914”, да бъде изграден киносалон, като наемателят се определи след публичен конкурс.

Идеята на кмета бе подкрепена от мнозинството и така петричани ще имат кино в скоро време.

На заседанието вчера общинските съветници оставиха без промяна промилите за такса смет, която плащат хората в града. С решение от заседанието, беше предоставен за безвъзмездно ползване от новосъздадената обединена МБАЛ „Югозападна болница” ООД сградният медицински фонд на петричкия филиал. 

Съветниците приеха и предложението да бъде теглен кредит в размер на 590 хил лв от „ВиК” ЕООД за погасяване на дългове към НАП и ЧЕЗ.  Управителят може да договори заем за още 400 хил лв „оборотни средства”, които обаче ще се разпределят след изричното съгласуване с комисиите към Общински съвет като принципал на дружеството.

Решено бе още да се отпуснат и 5 хил лв за трансплантацията на бъбрек на Марин Сидеров от Петрич. Допълнително се пренасочват 30 хил лв от издръжката на Общински съвет към перо отпускане на помощи на нуждаещи се граждани.

По време на заседанието стана ясно, че се подготвят стачни действия от страна на наематели на площи, върху които има обекти в района на гробищния парк и същите трябва да се премахнат. Според инвестиционното намерение на Община Петрич там следва да се изгради паркинг, тъй като градът е от малкото без такъв в района на гробището.

Снимки Струма 24 

Добавете Вашия коментар

TOP