На благотворителен бал в Сандански! Кметът К. Котев и зам. министър Ал. Манолев дариха икони на храмовете в Левуново и Катунци

21 Декември 2018 | 14:16
0 коментара
Култура

Над 20 хил. лв. бяха събрани в рамките на традиционния благотворителен бал, който Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански организира в дните преди Коледните празници.

Средствата ще бъдат разходвани за възстановяване на читалището в гр. Мелник и за облагородяване на парка Свети Врач.

Сред официалните гости бяха кметът на Община Сандански Кирил Котев, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, общински съветници, кметове, представители на Българската православна църква и др.

Кметът Котев поздрави гостите и им пожела светли празници. „Постигаме все по-сериозни резултати през последните години, а с обединените ни усилия Сандански ще се утвърждава като още по-добро място за живеене и една от най-добрите туристически дестинации“, каза още той. Градоначалникът благодари и на организаторите, че тази година се набират средства за две каузи, които са много важни за цялата община.

„Всички присъстващи на това събитие имаме една основна цел – Сандански да се развива, да бъде още по-добро място за живеене и повече млади хора да остават тук. И самата инициатива, която ни обединява тази вечер доказва, че всички ние искаме да участваме в този процес“, каза Александър Манолев. Той обърна внимание и на още една благотворителна инициатива, която е започнал – Децата на Сандански и изрази надежда, че тя също ще генерира по-широка подкрепа в бъдеще.

„През 2017 г. отличихме някои от най-изявените деца от общината, а тази година организирахме седмица на безплатното детско кино, която мина при огромен интерес“, допълни Александър Манолев и подчерта, че за да имаме бъдеще като общество, трябва да обръщаме най-голямо внимание на децата.

В рамките на събитието бе проведен благотворителен търг, от който бяха събрани голяма част от средствата. Гостите имаха възможност да направят и анонимно дарение или да се включат в благотворителната томбола.

Кметът Котев закупи икона на Св. Георги в рамките на благотворителния търг, която бе дарена за храма в с. Левуново. Заместник-министър Манолев също закупи икона на Света Богородица, която обяви, че ще бъде дарена на новостроящия се едноименен храм в с. Катунци.

Добавете Вашия коментар

TOP