На 93, но не се предава! Баба Славка от Сандански и нейните вълнени чорапи

03 Октомври 2021 | 15:01
0 коментара
Общество


Вълна от съпричасност заля жена от Сандански. Баба Славка, както я наричат местните, продава вълнени чорапи до хипермаркет в града.
 
След публикация в мрежата и апел, само за часове редица потребители поискаха да си закупят от чорапите на жената. Поръчки заваляха от различни градове в страната, а няколко души вече показаха, че са "пазарили" от баба Славка.
 
 "Тази жена седи на входа на Кауфланд Сандански и продава чудни вълнени чорапи. Има всякакви размери - дори и за много малки дечица.Та седи на студа тази клета жена до кофата с боклук, впрочем интересна метафора...Дали пък старите хора в България не са третирани от системата като боклук...Но това е друга и много дълга тема. Спрях, купих си едни чорапи, а жената се усмихна и каза:

- Чедо, да си жив и здрав и да ме надживееш. Пък и си първият клиент днес.
- Колко години си, бабо?
- На 93....

И вече каквото и да кажеш е тъпо...Пожелаваш лек ден и оставаш с мислите си. Мислиш как една жена на 93 години има силата да направи, да донесе и цял ден да продава тези прекрасни вълнени чорапи, в същото време онзи ден една проста селянка на 25 години измрънка: Оф, много ми е трудно да ставам сутрин, за да карам детето на детска...
 
Та в този ред на мисли идете и си купете по един чифт. Къде не отишли 10 лева...А жената го заслужава. Заслужава го заради годините си, заради силата си, заради трудолюбието, което притежава. До довечера да сте изкупили чорапите.", пише Bobby Angelov.
 

Дано има повече хора, които да не подминават баба Славка.

Добавете Вашия коментар

TOP