На 7 декември грейва елхата в Кресна, Дядо Коледа пристига при малчуганите на Рождество

05 Декември 2017 | 16:14
0 коментара
Култура

Коледният дух пристига в Кресна с първите декемврийски дни.

Общинска администрация и тази година е подготвила редица интересни събития, с които ще зарадва малки и големи.

На 7 декември (четвъртък), точно в 17:30 часа, ще грейнат светлините на Рождественското дърво. Коледната магия ще завладее всички жители на общината, които по това време ще бъдат на централния площа.

Празникът ще бъде още по-завладяващ заради присъствието на децата от ДГ „Здраве”, учениците от СУ „Св.Паисий
Хилендарски” и малките таланти от ДТС „Веселяче”. Народният певец Румен Стойков и танцьорите от Огнено шоу „Дивинитас” ще направят атмосферата неповторима.

 

В периода от 5 до 22 декември 2017 г. община Кресна организира конкурс и е приканила всички граждани и фирми да допринесат за празничното настроение, като украсят с оригинална външна коледна украса търговските обекти, офисите и
жилищата.

 

Всеки, който желае да бъде включен в конкурса, може да подаде заявка за участие до 22 декември 2017 г. (петък), а нарочна комисия ще определи победителите и ще връчи награди в двете категории: "Офис, търговски или производствен обект" и "Частен дом". 

От 14 до 22 декември 2017 г. ще се проведат благотворителни Коледни базари с участието на ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски" и децата от ДГ "Здраве" и ЦСРИ в гр.Кресна. 

На 22 декември се организира за втори път благотворителна акция "Да докоснем сърцата" за възрастните хора и онези
жители на община Кресна, които се нуждаят най-много от внимание и грижа. Никой в Кресна не бива да се чувства самотен или забравен по Коледа и Нова година! 

След дълги преговори с екипа на Дядо Коледа, от Община Кресна признават, че белобрадият старец със сигурност няма да подмине градчето и ще зарадва малчуганите - послушни и непослушни, с подаръци.

Дядо Коледа ще пристигне в община Кресна на 25 декември, за да влезе в домовете на всички добри малчугани и да ги възнагради за добрите дела, които са извършили през изтеклата година. 

На 31 декември жителите на общината ще изпратят старата година с вино и всенародно веселие.

Добавете Вашия коментар

TOP