На 50-ти юбилеен конгрес на БСП: Нинова с призив за единение и спечелване на изборите!

26 Септември 2020 | 08:39
0 коментара
Политика

800 делегати от цялата страна ще дадат нов тласък на лявата идея в България на започващия днес 50-ти юбилеен конгрес на БСП.

 

Интересът към събитието е изключително голям - над 500 са гостите, повече от 40 са дипломатите, близо 80 са акредитираните журналисти.

В зала 1 на НДК ще бъдат представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно събрание, членове на парламентарната група на “БСП за България”, евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна.

 

Призив за за спечелване на следващите парламентарни избори ще отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се изправя пред партията като спечелилата за първи път в пряк вътрешно-партиен вот председателското място в партията. 

 

Конгресът идва след тежко вътрешно-партийно разцепление по върха на партията и знакова загуба на опозицията. Очаква се Нинова да подаде ръка на съперниците си на вота и да отправи призиви за единение.

 

Дали левицата ще бъде по-силна. Ще успее ли да се впише в политическата ситуация и да натрупа доверие сред повече избиратели?

Двудневната работа ще породи и сблъсъци, и сериизни дискусии.

 

С особен интерес се очаква  политическия доклад на Нинова, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България”. Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП.


В 19.30 днес ще започне изборът на Национален съвет на БСП, който ще бъде знаков за бъдещата работа на партията и синхрона с председателя.

Ще бъде изблан още председател на общопартийната контролна комисия на БСП и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.


Във втория ден от работата си Конгресът на левицата ще разгледа Резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Добавете Вашия коментар

TOP