На 3 март: Българският химн огласи Пирин, огромен трибагреник се развя на Бъндеришка полян

03 Март 2020 | 19:02
7 коментара
Култура

Националният празник 3 март е ден, в който отбелязваме едно от най-големите събития в нашата история – Освобождението на България от османско иго.

Днес ние почитаме делото на предците ни, благодарение на които България се върна на световната карта.

Малко Банско, което се порадва за кратко на свободата през 1878 г. и остана в пределите на Османската империя още 34 дълги години до деня на бленуваната свобода, днес е космополитен град, в който пристигат гости от всички страни по света.

Затова и след честванията в града, празникът се пренесе там, където особено осезателно се чувства духът на съвременна България – в сърцето на Пирин, на Бъндеришка полена. Мястото, на което хиляди туристи от чужбина имат своята среща и досег с българското.

Днес те го видяха и почувстваха весело и празнично. Нестандартното честване на 3-ти Март бе организирано от концесионера на Ски зоната „Юлен”АД, Община Банско и Читалище „Никола Вапцаров”.

Докато стотици хора пееха на Бъндеришка полена „Моя страна, моя България”, ски-учителите триумфално се спуснаха с огромен български трибагреник по писта „Томба”. Над Пирин зазвуча химна на България.

Юленци нагостиха всички с топла баница и вино, а самодейците от читалището огласиха планината с песни. На хората се хванаха и облечени с носии банскалии и много скиори.
Истински празник!

Добавени коментари

ЕЕЕЕ публикува:
04 Март 2020 | 10:14
Аман от глупости! Че какво като пише простотии, толкоз и е нивото! Айде да не се правим на ощипани девойки и просто да не я коментираме тая става ли?? Имаме си много по - важни неща да вършим!
пръднята=буря публикува:
04 Март 2020 | 08:40
Омразата на лицето Венета е факт, но друг май си прави гаргарата ...
Румен публикува:
04 Март 2020 | 08:24
Венета се храни с хейт, не се занимавайте с нея, не и отговаряйте и не и обръщайте внимание! Тя е буря в чаша вода, оставете я да отшуми. Банско и показа какво мисли за нея като я изстреляхме с 200 от града!
Ичаката публикува:
04 Март 2020 | 07:40
Венета не ти ли бихме шута от Банско изнесе се по нощите скришом да те не видим! Позор! Не коментираи за банско то не е твое и нямаш общто с него!
до пръднята, нарекла се буря публикува:
03 Март 2020 | 23:10
Който и да стои зад този профил с претенции за начетеност и значимост, си знае, че е пълен нещастник и комплексар. Има точни попадения и коментари понякога, ама от превземки и хейт ми става байгън. Но, има и такива хора, които се хранят с омраза. А пък някои го правят за пари и то мизерни. Жалка история!
Аз съм бурята! публикува:
03 Март 2020 | 22:10
Разбрах, че някои хора ме коментират в Банско и много ми се дразнели! Ми, милички, няма нищо по-хубаво от това да знаеш, че хейта ти е достигнал точните хора ! Хаха, айде сега търсете във чичко гуугъл какво е хейт на български, че чуждите езици куцат на някои новоизлюпени депутатчета-кръчмарчета!
Аз съм бурята! публикува:
03 Март 2020 | 22:04
Из думите на Стефан Стаболов: - Ох, да оставим тая кръв. Ако русите проляха кръв, и ние не проляхме вода. Стомилионна Русия изгуби 40 000 войници и два милиарда лева. За избитите си синове те взеха Бесарабия и цяла област в Азия, а за изхарчените рубли те взеха тройно военно обезщетение от Турция, за окупацията те взеха и от нас двадесет милиона. А ние? От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души; опустошенията и пепелищата погълнаха цели натрупвания от векове, чиято стойност надминава десет милиарда. И какво получихме? Отечеството ни – разделено на пет части и раздадено по милост на различни държави. И още – едно натрупано опекунство, което ни души всеки час, което ни спъва на всяка стъпка. Не, ние ще хвърлим туй опекунство и Ваше Височество трябва да останете начело на тая борба.” Вие, дървени глави, псевдо политици, нагли нарконослета, не можете да ме блокирате, не можете да ни смачкате! Който иска - да ми чете стената във Фейсбук! Вижте какво е казал великия политик Стамболов! Такива думи не очаквайте от феновете на белия прах, с главатар Плешивия Будала -Кръчмарят! Не очаквайте подобен изказ и от ДС служителя - сегашен кмет! Те са подчинени, те са посредствени служители!

Добавете Вашия коментар

TOP