Мълния падна върху къща в Добринище, има пострадала жена

08 Август 2017 | 18:12
0 коментара
Общество

Гръм падна върху къща в град Добринище, има пострадала жена

В 17.00 часа след разразилата се буря мълния е паднала върху къща на улица „Пенчо Славейков“ в град Добринище, намиращ се на 5 км от Банско. По предварителна информация пострадалата жена не е починала и е контактна. Мълнията е паднала от ясно небе.

В къщата по това време се е намирала единство стопанката 64-годишната Мария У. Данните за нейното състояние са противоречиви, но според полицията тя се е разминала само с уплаха. Малко след 17.00 часа съседка чула гръм и помислила, че е гръмнала газова бутилка.

Тя първа се притекла на помощ. Мълнията влязла в къщата през покрива в кухнята. Избити са врати и всички стъкла на прозорците.

В резултат на падналия гръм керемидите на покрива са изпочупени и разхвърляне по улицата. Съседи и близки на пострадалите помогнаха да разчистят улицата и къщата от падналите стъкла. Пострадалата жена е била сама в къщата и за това няма повече информация.

Възможно е мълнията да е била привлечена от минаващия до самия покрив проводник. Мистериозен е факта, че токът в съседните улици не е угаснал.

Добавете Вашия коментар

TOP