Мълчанието днес ражда викове утре! Кметът на Струмяни Емил Илиев предложил увеличението на водата в Асоциацията по ВиК

15 Март 2019 | 09:51
2 коментара
Бизнес

Мълчанието днес ражда викове утре!

Кметът на Струмяни Емил Илиев предложи в Асоциацията по ВиК увеличението на водата, но не информира жителите от общината.

Село на бунт срещу високата цена на водата. Жителите на село Илинденци общ. Струмяни не могат да повярват, че водата им е поскъпнала с над 200%, информира NOVA.

Доскоро те плащали по 60 стотинки на кубически метър, а сега трябва да се справят с новата цена от 1,6 лева кубик.

Хората от два дни вече протестират.

„Не можехме да си платим водата и на 60 ст., а представете си сега, когато е поскъпнала с над 200%. Категорично няма да я плащаме”, заявяват протестиращи.

Те са писали писмо до Омбудсмана Мая Манолова, която им отговорила, че решението е взето от високо ниво и хората смятат, че то е дело на МС. „Тези хора нямат никакво сиво вещество в главата, за да вдигнат водата с над 200%”, казват още недоволните потребители

Те не вярват, че е възможно да се повиши качеството на услугата, която получават.

„Как ще се подобри качеството на водата като нямаме пречиствателна станция?

Това при нас не е питейна вода – пълна е с боклуци, как ще е питейна?”, заяви един от потребителите и показа шише с вода, която е налял тази сутрин от чешмата си.

Кметът на селото Илия Башлиев напълно подкрепя съгражданите си: „Разбира се, че ги подкрепям и съм плътно зад тях. Като са решили да вдигат цената да са дошли да кажат: „Вижте хора, ние не издържаме на тая цена, дайте да видим какво можем да направим”. А сега изведнъж с 250% водата отгоре и хората остават вече с празни джобове”.

Според източник на Pirinsko.com, кметът на общ. Струмяни Емил Илиев изтъргува водата за да бъде кмет от ГЕРБ. Той въпреки, че съветваше преди две години кмета на Кресна Николай Георгиев, че трябва да се разговаря с населението да се съгласят общинското водно дружество да се присъедини към Асоциацията по ВиК, но не го направи за населението в община Струмяни.

Мълчанието днес ражда викове утре! 

От протестните действия на населението в община Струмяни става ясно, че никой не си е направил труда да направи общо събрание, за да стане ясно на населението каква е съдбата на водното дружество обслужвало водоподаването в общината.

Не е тайна, че кмета Емил Илиев бе един от най-активните градоначалници, който направи предложение в Асоциацията по ВиК за увеличаване цената на водата.

Няма кой да обясни на протестиращите, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) взима решение, кога и с колко се вдига цената.

Под сурдинка се коментира, че това е сделка с управляващите, за да бъде кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на предстоящите местни избори през месец октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

а
 

 

Добавени коментари

Емчоооооо публикува:
18 Март 2019 | 19:49
Това не е асоциация, а просто Струмяни минава към ВИК Благоевград. Ако проверите решението на Общински съвет Струмяни от 2016 година - не е за да влязат в Асоциация, а пише че прехвърлят всички активи на ВИК Благоевград. Значи това е всички водопроводи и канализация, които не знаят колко са. И дали някой съветник е гласувал За или Против, той си е взел заплатата, не я е отказал, значи 2сички с мнозинство са прехвърлили. Не се лъжете за Асоциация, а те просто са тъпи и не са знаели какво да пишат в решението.
МАРИН публикува:
15 Март 2019 | 22:55
емиле бре синко ти обясни ли бре нехранимайко та людето ще т меткат с камъни в илинденци и струмяни. емиле бре синко като знаеш спецификата на хората защо бре нехранимайко не направи среща с людето да им кажеш че си един провалил се кмет и когато кораба потъва бре синко ти се хващаш за котвата на герб

Добавете Вашия коментар

TOP