Мъж се изкъпа в едно от Рилските езера, разгневени туристи го линчуваха

27 Август 2019 | 14:32
0 коментара
Общество

Мъж се е изкъпал в едно от седемте защитени езера през изминалия уикенд – 24 август, сигнализира очевидец на нарушението, пише Телеграф.

Идеята му била да си направи няколко по-вълнуващи кадъра във водите на Окото. Скокът му предизвикал гневни реакции от страна на останалите посетители, които алармирали на спешния телефон 112.

Нарушителят бил на възраст 40-45 години. Визията му първо провокирала вниманието на околните – докато те били с подходяща за катерене екипировка, мъжът бил нахлузил оранжеви гащета с дължина малко над коляното.  Бил без блуза и обувки. Първоначално посетителите сметнали, че събира тен и релаксира около езерото, тъй като бил в компанията на приятели.  Минути по-късно обаче той се озовал във водата.  Мигновено последвали обиди, а група гневни мъже влезли в словесна разпра с нарушителя.  Обадили се на 112, за да съобщят за байганьовската проява.

Очевидно усетил грешката от своя страна мъжът решил да се покрие.  „те ще те намерят и да бягаш“, викали по него мъже и жени, които в крайна сметка го изгубили от поглед.

Това е поредният случай на нарушение на правилата за поведение в защитената зона в района на езерата.  В началото на този месец друг мъж се потопи в Окото.  Според хората, които редовно минават по маршрута, поляните около въпросното езеро са примамливи за пикник и това превръща водите в любопитно кътче.

Санкции за нарушаване на правилата за влизане в езерата са сериозни.  Глобата е от 500 до 5000 лева. Но за да бъде наложена, трябва да се знае кой е нарушителят и провинението му да се докаже.блиц.

Добавете Вашия коментар

TOP