Мъж на съд, заплашвал многократно съпругата си с убийство

17 Ноември 2019 | 11:16
0 коментара
Криминално

Районна прокуратура-Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени от него няколко престъпления - незаконно държане на високо рискови вещества, умишлено повреждане на чужда движима вещ, хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органите на властта и отправяне на закани с убийство, съобщиха от пресценътра на Апелативна прокуратура-София.

Обвиняемият е имал сключен граждански брак с жена и две малолетни деца. Първоначално отношенията между двамата съпрузи били изключително добри. Впоследствие, през лятото на 2018 г. - мъжът започнал често да употребява различни по вид наркотични вещества.

В резултат на това станал раздразнителен, избухлив, импулсивен, емоционално нестабилен, безпричинно агресивен и гневен. Това му поведение постепенно довело до влошаване на отношението му към неговата съпруга и близките й.

Зимата на 2018 г. семейството живеело в апартамент на ул. „Първи май“ в Сандански. Същевременно обвиняемият разполагал с ключ и за съседния апартамент на същия етаж, използван за съхранение на различни вещи.

След като той се снабдил, за лична употреба с коноп (марихуана) и амфетамин, заедно с притежаваното от него значително количество анаболни стероиди ги скрил в този имот. По този начин държаните от него наркотици винаги били на негово разположение.

В късния следобед на 13 декември.2018 г. обвиняемият безпричинно се скарал със съпругата си, обиждал я и отправил към нея закана за извършване на убийство с думите: „Ще те убия, ще убия всички, цялото ти семейство, майка ти, баща ти, двете ти сестри и техните семейства, както и децата ни“. Изплашена, жената нищо не му отговорила и останала на място вцепенена от страх в семейното им жилище.

През следващия ден, по време на пътуване до София, мъжът многократно се обаждал на съпругата си по телефон и отново отправял към нея обиди и закани за убийство: „Ще ви нарежа на парчета, ще ви убия и изкормя“.

Няколко дни по-късно това се повторило и жената заедно с децата отишла да пренощува при родителите си в дома им в Сандански. След като не открил съпругата си в семейното им жилище, обвиняемият незабавно отишъл до къщата на нейните родители на ул. „Славянка“.

В състояние на силно раздразнение, предизвикано от употреба на наркотични вещества и анаболи, обвиняемия произвел няколко изстрела с притежавания от него газов пистолет марка „GAP“.

След това, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, повредил товарен автомобил м. „Рено Канго” и лек автомобил м. „Опел”, собственост на тъста му - счупил стъкло, фарове, огънал предния капак.

За случилото се били уведомени органите на РУП-Сандански, които след няколко минути пристигнали на място. През това време обаче обвиняемият е избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан.

Представителите на реда извършили претърсване на семейното и съседното жилище и иззели държаните от него наркотици - коноп (марихуана) и амфетамин.

Междувременно, в първите часове на 18 декември 2018 г., обвиняемият е бил отведен в сградата на Районно управление-Сандански, където изпаднал в агресивно и раздразнително настроение.

Мъжът оказал яростна съпротива на полицейските служители. Викайки на висок глас, отправял обидни думи и заплахи към тях и заявил, че ако бъде задържан ще разбие главата си в стената и ще се самоубие.

На обвиняемия били сложени белезници и впоследствие, той бил настанен в помещение за задържане на лица в сградата на полицейското управление. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

Добавете Вашия коментар

TOP