Мъгливо и сравнително хладно във вторник, кога идва снегът

19 Ноември 2019 | 07:10
0 коментара
Общество

Времето във вторник, 19 ноември, ще бъде мъгливо и сравнително хладно. От запад облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, по-ниски по високите полета на Западна България. Максималните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса, на местата с трайна мъгла ще останат около 11 градуса.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 17-18 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

Източник: iStock/Guliver Images

В сряда

вятърът от изток-югоизток ще се усили, особено в източната половина от страната. Ще преобладава облачно време и от запад на изток през деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще има валежи от дъжд. Температурите ще започнат да се понижават.

В четвъртък

от изток ще продължи да нахлува сравнително хладен въздух, температурите ще се нормализират. Ще бъде предимно облачно, с прекъсвания на много места ще превалява дъжд, над около 1800 м – сняг. По-съществени ще са валежите в в Рило-Родопската област. Температурите ще бъдат с малък дневен ход: минимални – между 6 и 11 градуса, максимални – между 12 и 17 градуса.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP