Мъгла намалява видимостта по пътищата в област Благоевград

21 Януари 2019 | 08:04
0 коментара
Общество

Мъгла намалява видимостта по пътищата в област Благоевград. Слаб дъжд вали в Област Благоевград, пътните настилки са мокри и хлъзгави, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Това съобщиха от Областно пътно управление – Благоевград.

През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти. Повишена опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Натоварено движение, но без образуването на колони от автомобили се наблюдава по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79, както и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. 

В Област Благоевград не се извършват ремонтни дейности по първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа в региона, заради които да са въведени ограничения за движението.

Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание, спазвайки необходимата дистанция, за да бъдат избегнати сериозни пътни инциденти.

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“ на изход за товарните автомобили,съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. На ГКПП „Илинден“, както и на българо-македонската граница преминаването се извършва без забавяния.

Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. Почти без валежи. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от изток-североизток. Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България – между 1° и 6°, в Южна – между 6° и 11°.

Над планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Добавете Вашия коментар

TOP