Мъчат ви болки в гърба? Този сок ще ви спаси!

23 Ноември 2018 | 18:30
0 коментара
Любопитно

Според експерти много хора не осъзнават, че правилното положение на тялото по време на сън и използването на определени медикаменти не са достатъчни за решаване на проблемите с гръбначния стълб.

Съдържанието на необходимите вещества в тялото е не по-малко важно.

Изследванията показват, че екзотичният плод ананас може да реши проблема с болките в гърба, по-добре от други, което се обяснява със съдържанието на бромелаин в него - ензим, който естествено намалява възпалението, което е ключов фактор за дискомфорта.

"Можете да вземете бромелаин като добавка или просто да добавите повече ананас към вашата диета

." Ако вече страдате от хронични здравословни проблеми от определен характер или болка от всякакъв вид, трябва да разберете, че има много безопасни и ефективни алтернативи на болкоуспокояващите. Повечето от този растителен протеолитичен ензим се съдържа в сърцето на ананаса, което е изключително важна информация ", казва д-р Джоузеф Меркол.

Отбелязва се, че 110 мл сок от ананас може да помогне за намаляване на болката за няколко минути. Лекарите подчертаха, че двигателната активност спомага за подобряване на кръвообращението и в този ред на мисли не би било излишно да се практикуват специални упражнения.

Ако имате изтръпване около гениталиите, спешно трябва да се консултирате с лекар. Замайването, затрудненията при уриниране или болката в гръдния кош може също да показват проблеми с гърба. / Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP