МВР: В протестите днес са участвали приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства

25 Ноември 2018 | 20:00
0 коментара
Общество

От Главна дирекция „Национална полиция“ обобщават, че днес на територията на страната са проведени общо 17 протестни действия. 10 от тях са били заявени и регламентирани по установения ред. Участвали са приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства, съобщиха от МВР.

В различни ОДМВР са съставени общо 11 акта за установени административни нарушения. За обезпечаването на различните прояви са били ангажирани 850 полицейски служители. Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността, както и недопускане на ограничава движението на хората.

МВР отново апелира протестиращите да спазват закона и разпорежданията на униформените служители.

Поредна неделя на протести в страната срещу ниския стандарт на живот. В десетки градове жители излязоха да протестират, като на повечето места блокираха пътища и магистрали.

Макар и по-малобройни от преди няколко седмици, днешните протести отново изразиха недоволството на българските граждани срещу лошите социални условия на живот в страната.

Благоевград

С шествие на над 60-70 автомобила протече четвъртият протест в Благоевград, темата му бе "Социалното убийство на България”. Протестиращите успяха да блокират за кратко Главен път Е-79 край симитлийското село Железница с викове „Оставка”.

Петрич

Жители на Петрич и Сандански също излязоха на пореден протест днес, но нямаше блокада на ГКПП-Кулата, както беше първоначалният замисъл. В района има засилено полицейско присъствие.

Разлог 

Над 200 жители на Разлог и Банско излязоха на мирен протест срещу високата цена на водата. Протеста затрудни движението по път II-19 Симитли - Гоце Делчев. 

Русе

Десетки русенци излязоха на пореден протест за чист въздух и по-добър живот. Те се събраха на паркинга пред централна жп гара с трибагреници и надписи по колите какво е предизвикало тяхното недоволство. След това 50-60 души с близо 30 коли тръгнаха на автошествие по булевард „Цар Освободител” до пътен възел „Христо Ботев”, откъдето се качиха на международното шосе в посока Гюргево. Със скандирания „Оставка” и „Мафия”, протестиращите затвориха на няколко пъти за кратко булевард „България”.

Стара Загора

Близо 300 старозагорци затвориха подстъпа до АМ „Тракия”. Те пристигнаха в шествие с автомобили, което премина през целия град. Шествието им завърши на изхода на магистралата, където след преговори с полицията успяха да затворят подстъпа до магистралата.

Велико Търново

Протест имаше и във Велико Търново, подкрепен от жители на Горна Оряховица и съседните населени места. Блокиран бе и Проходът на Републиката Хаинбоаз от протестиращи. Близо 200 протестиращи излязоха на пътното платно, за да препречат движението, но полицията преди това го беше отклонила по обходни маршрути. Протестиращите скандираха „Оставка”. Протестните действия бяха под надслов „Не на ниския стандарт на живот в България“.

Пловдив

Пловдивската неделя днес е белязана с няколко атрактивни събития, сред които винен тур в Стария град и Айляк парад в Лаута. На този фон протестът срещу високите цени на горивата пред сградата на общината съвсем оредя. Пред погледа на 50 полицаи и представители на десетина медии се събраха 30-40 души, заметнати с националния флаг, които си поговориха с негодувание за данъка на старите коли, за скока на цените, но проявата им нямаше нищо общо с масовото автошествие преди две седмици, когато градът за няколко часа стана буквално непроходим.

Бургас

В Бургас около 50 автомобила шестваха по улиците на града, след което протестиращите изразиха недоволството си и пред общината.

Сливен

Протестиращи от Сливен днес блокираха Петолъчката. И петте изхода на пътния възел бяха обградени от полиция. Над 700 са протестиращите от Сливен, още толкова имаше и от Ямбол.

Шумен

В Шумен протестиращите блокираха АМ „Хемус” при пътен възел „Нови пазар”. Лом Поредно автошествие се проведе и в Лом в посока изхода за Монтана.

Троян

Жители на Троян и региона протестираха на пътя Троян -Ловеч, при разклона за село Калейца. Димитровград Протестно шествие се проведе и в Димитровград. Демонстрацията беше подкрепена и от жители на Хасково.

Карлово

По-многоброен беше протестът в Карловско, където около 200 души протестираха срещу ниския стандарт на живот. Недоволстващите блокираха движението по Подбалканския път София-Бургас при разклона за селата Иганово и Московец.

Гоце Делчев

Жители на Гоце Делчев блокираха пътя при село Господинци. Те протестират срещу социалната несправедливост в България.

Варна

Във Варна около 10 автомобила шестваха също по улиците на града. Недоволните граждани настояват за оставка на правителството.

Добавете Вашия коментар

TOP