МВР с официална информация за полицейската операция в Благоевград

08 Март 2020 | 12:03
0 коментара
Криминално

На 06.03.2020 г. в гр.Благоевград, със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград и под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград, бе проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества. В хода на операцията, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъплност“ при ОДМВР-Благоевград, е извършена проверка на 27-годишен, като в ползвания от него лек автомобил „БМВ“ е намерено и иззето около 1,70 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. В резултат на незабавно проведените оперативно издирвателни мероприятия, от полицейските служители е установено лицето, разпространило наркотичното вещество, а именно 37-годишен благоевградчанин. Същият е пътувал в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишна водачка от Благоевград, като при извършената проверка на автомобила и лицата, у мъжа са открити: около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

В хода на работата по случая, на 07.03.2020 г. на теритрията на гр.София, е извършено претърсване и изземване на квартира в града, обитавана от лицето разпространило наркотичното вещество, като в нея са намерени и иззети около 5 грама канабис и електронна везна.

На 37-годишния мъж и 28-годишната жена е постановено задържане  за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Добавете Вашия коментар

TOP