МВР Благоевград предприема действия по линия на противодействие на измамите сред възрастните хора

14 Септември 2018 | 08:26
0 коментара
Общество

Телефонните измами са престъпления, които през последните години са често регистрирани и най-често жертви са възрастни хора, които попадайки в мрежите на телефонните измамници се разделят със свои спестявания и ценности.

В хода на кампания предприета от  ОДМВР-Благоевград бяха изготвени и отпечатани 45 000 бр. брошури с превантивна насоченост с цел противодействие на подобен род престъпления.

В брошурите са описани накратко най-важните съвети за предпазване от такива измами, като те се раздават на възрастните хора лично от полицейските служители  в дните на получаване на пенсиите  в пощенските клонове, банкови офиси и кметствата в малките населени места на територия на област Благоевград.

Всички полицейски служители, включени в работата по реализирането на кампанията лично разясняват съдържанието на брошурата и отговарят на въпроси от страна на възрастните хора.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на възрастните и самотно живеещи хора по отношение на престъплението „измама“ и в частност „телефонна измама“, да получат знания за това как да реагират, как да сигнализират и как да потърсят помощ при опит да бъдат измамени, а също така да получат информация как да разпознаят, че се извършва измама спрямо тях и как да постъпят.

Добавете Вашия коментар

TOP