МВР - Благоевград затяга контрола по повод предстоящия ловен сезон

04 Октомври 2019 | 12:04
0 коментара
Криминално

Засилени полицейски проверки ще започнат от утре – 5 -ти октомври във връзка с откриването на ловния сезон на територията на областта, информира Е 79.

Това обяви на брифинг днес началникът на Охранителна полиция в Благоевград  комисар Антон Доклев.

Проверките ще бъдат извършвани съвместно със служителите на горските стопанства и ветеринарни лекари от Агенцията за безопасност на храните.

Това се прави с цел за спазване на правилата за сигурност и безопасност на ловците при боравене с  ловно оръжие.

Строго се забранява и употребата на алкохол и наркотици по време или преди улов, подчерта  комисар Доклев. Именно затова ще се извършват и внезапни проверки т.н. „внезапни хайки“.

Тези мерки се въвеждат със заповед на министъра на земеделието и горите, както и директора на ОД на МВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов.

Около 5000 диви свине,има на територията на Благоеградска област от началото на тази година,а броя на ловците са 10 000.

Ловците ще имат право да ловуват само 3 дни в седмицата, като това включва и един ден през уикенда, след разрешение на директорът на съответното горско стопанство, това заяви Директорът на Регионална дирекция на горите – Благоевград Сашко Попов.

Извършените проверки по време на лов към момента са 385 спрямо 895 от изминалата година,има връчени 21 акта, срямо 30 такива от миналата година,1 самоубийство и 5 самонаранявания.

Добавете Вашия коментар

TOP