МВнР: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Лондон, атаката е терористичен акт

14 Август 2018 | 14:00
0 коментара
Криминално

По информация на българското посолство в Лондон няма данни за пострадали български граждани при инцидента, при който тази сутрин в 7.37 часа местно време кола се блъсна в загражденията пред сградата на британския парламент. 

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Кола помете пешеходци край британския парламент, има ранени 

Полицията е съобщила, че шофьорът е задържан на мястото на инцидента. Станцията на метрото Уестминстър е временно затворена, защото разследването продължава.

Дипломатическото представителство на България във Великобритания следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400.

Британската полиция разглежда инцидента пред парламента като терористичен акт. Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е арестуван по обвинения в тероризъм, предадоха световните агенции.

Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое разследването на инцидента пред британския парламент, съобщи по-рано Скотланд ярд в Twitter. Тогава лондонската полиция направи уговорката, че се въздържа от окончателни оценки, преди да бъдат изяснени всички обстоятелства.

Мъжът ударил със своя лек автомобил, сив "Форд Фиеста", колоездачи и пешеходци, преди да се забие с колата в огражденията около сградата на британския парламент в центъра на столицата Лондон.

Миналата година във Великобритания бяха извършени няколко атентата, при които бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое групировката "Ислямска държава".

Добавете Вашия коментар

TOP