Музеят в Разлог с урок по родолюбие по повод празника на града

07 октомври 2019 | 17:34
3 коментара
Музеят в Разлог с урок по родолюбие по повод празника на града

Исторически музей – Разлог се включи в празничната програма на гр. Разлог с един интересен и уникален по рода си урок по трудолюбие, който се проведе на 06.10.2019 година от 10:00 часа в лекционната зала на музея. Това е една от основните ценности, на които музейните работници искат да научат младото поколение.

,,Една от най-характерните и отличителни черти на хората от Разлог е тяхното трудолюбие. Именно за това възрастните хора от нашия град в най-ранна възраст са посявали семето на трудолюбието в сърцата на децата.“ – започна урока г-жа Христина Манова – директор на музея в Разлог.

Специален гост бе известната на разложени със своето трудолюбие г-жа Веска Жегова, която прочете на присъстващите приказката ,,Мързеливата Богданка“. Децата разсъждаваха над приказката и сами стигнаха до поуката, че трудът краси човека и е един от най-големите добродетели.

В старата разложка къща участниците имаха възможност да се докоснат до традиционните български занаяти.

Урокът по родолюбие ще се проведе на 8 октомври (вторник) от 11:00 часа в двора на музея с участието на НД ,,Традиция“, РК Благоевград.


Razlogenin публикува:
09 октомври 2019 | 10:26
ГЕРБ + ДПС=ВОЛ ВЕЧНА ОБИЧ И ЛЮБОВ драги ми офци.и ле си знаете И да не гласувате ,оти немало за кой и се са еднакви.се че видите че са с друг вкус,мирис и цвят.братята и сестрите романи за некоа пара,бира,,кюфте че ни определаа житието и битието.
112 публикува:
07 октомври 2019 | 20:12
Следващият урок ще бъде в офиса на ДПС до читалището
Дъга маала публикува:
07 октомври 2019 | 20:09
Урок как да живеем с ДПС

Добавете Вашия коментар!