Музей на водата отвори врати за 60-годишния юбилей на ВиК- Благоевград (снимки)

26 Октомври 2017 | 13:40
0 коментара
Общество

Музей на водата отвори врати за юбилея на ВиК- Благоевград. Инициативата се състоя на 26 октомври за професионални празник на строителя и по повод 60-я юбилей на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД.

От няколко месеца екипа на дружеството събира и реставрира ВиК части, инструменти и съоръжения използвани в работата през годините. Направен е и ремонт на сградата на централния склад на ВиК в Благоевград, който „приютява“ експонатите. Десетки служители участват в подготовката на подредбата на Музея на водата. Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, инж. Росица Димитров официално откри Музея на водата.

На събитието присъства областният управител на Пиринско, Бисер Михайлов, кметовете на Белица и Сатовча, Радослав Ревански и Арбен Мименов, секретарката на община Благоевград, София Янчева, директорката на РЗИ, Лена Павлова, бизнесменът Петър Байкушев, директорът на Басейнова дирекция "Западнобелморски район" Благоевград, Радослав Георгиев, партньори и приятели на ВиК- Благоевград.

"Всички наши усилия, и то не само през тази година, са насочени към предоставяне на по- добра услуга. С огромни притеснения и топли чувства искам да благодаря на колектива, защото ВиК- Благоевград доказа, че е едно най- добрите дружества в сектора. Показваме го ежедневно въпреки критиките и проблемите доказахме, че когато сме единни може да постигаме целите си“, Това каза по време на откриването на Музея инж. Росица Димитров, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.

„Идеята се възроди по повод това, че ние трябва да информираме хората за нашата дейност. Въпреки всички проблеми и ежедневнИ аварии, ние даваме най- ценното на хората, на нашите потребители- доставяме вода. Този ценен ресурс трябва да го пазим, а за да го пазим трябва да възпитаваме най- малките- подрастващото поколение. Този музей с годините ще го надграждаме, но днес поставяме неговата основа. Насочен е към малките подрастващите дечица, ученици, студенти, защото е много важно да ценим и да пазим водата. Всеки един от вас се сблъсква в ежедневието с хиляди проблеми. Днес на този празник нека да поставим старт да градим. Всички нека да бъдем живи и здрави, да бъдем сплотени и да продължаваме да работим и да бъде единни“, каза още инж. Димитрова.

На официалния прием гостите отбелязаха юбилея и имаха възможност да разгледат музея. В началото на декември всички граждани също ще могат да посетят Музея на водата и да го разгледат. Мястото ще бъде интересно за учениците, които могат да го посещават организирано и да се запознаят с пътя на водата и процесите, през които преминава, преди да дойде в домовете ни. Мястото е подходящо и за открити уроци, заради изключително благоустроената среда около музея и условията, в които децата ще могат да прекарат там вълнуващи часове. За студенти, които изучават специалности свързани с водоснабдяване, канализация, пречистване, на водата или подобни, посещенията могат да бъдат полезни , защото на разположение ще има и специалисти работещи във водното дружество, които ще има помагат да разберат технологиите и естеството на дейностите, които изучават в момента.

Добавете Вашия коментар

TOP