Мустафа Карадайъ,ДПС: Никой няма право да използва властта, за да разделя хората

09 Юли 2017 | 19:16
0 коментара
Политика

Tолерантността няма алтернатива, мирът няма алтернатива, заедността няма алтернативa, ДПС няма алтернатива.

Това каза днес по време на традиционния събор в свещената местност "Баба Конду" край търговищкото село Божурка председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Съборът, организиран от областния съвет на ДПС Търговище събра хиляди празнуващи от областта и съседните региони.

„Стигнахме до предсрочни избори защото езикът на омразата беше станал ежедневие в предишното Народно събрание, езикът на омразата и противопоставянето беше влязъл в законодателството. Миналата година от Баба Конду казахме, че не може да продължаваме по този начин и ние ще поемем път към предсрочни избори. Поздравления за предсрочните избори, регион Търговище се представихте чудесно. Но резултатът от тези избори е, че националисти са включени във властта, което означава, че омразата и агресията се приемат за нещо нормално.“ анализира Карадайъ пред събралото се множество, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Той поздрави областната организация за постигнатите резултати на предсрочните избори в община Антоново.

„Не може да идва Цветанов в Антоново за изборите и да търси линии за разделение и противопоставяне. Те били на власт и ако не спечелят изборите в Антоново нямало да има инвестиции. Държавата трябва да е сляпа когато дава услуги за населението, когато дава здравеопазване и образование, да не прави разделение нито на етнически, нито на религиозен, нито на политически принцип. Това са правилата в демокрацията. Ние трябва да се противопоставим на тези случаи. Ако диагнозата е правилна, то и лечението е правилно и Антоново показа как се лекуват такива проблеми, с нашата заедност и с нашето единство. С победа на избори и спечелване на властта за да можем да работим и помагаме на хората. Без да разделяме по каквито и признаци хората. Това е нашият урок от Антоново и по този модел ще продължим и в България. Няма да позволим да има проблеми в нашата родина.“ каза Карадайъ.

„Ние сме длъжни да опазим демокрацията и мира в нашата страна. Както 27 години ние сме проповядвали толерантност и мир, ние сме се борили за права и свободи в нашата родина. С нашето единство, с нашата заедност, с нашата сила, ние сме длъжни да продължим напред. Омразата и противопоставянето и агресията нямат бъдеще, толерантността няма алтернатива, мирът няма алтернатива, заедността няма алтернатива, Движението за права и свободи няма алтернатива“, каза още партийният лидер.

На традиционния събор в местността „Баба Конду” край село Божурка, организиран от областния съвет на ДПС Търговище присъстваха народните представители Танер Али, Имрен Мехмедова, Велислава Кръстева, Хамид Хамид, Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ, Рушен Риза-член на ЦОБ, Хамди Илязов, областен председател на ДПС Търговище, Севгин Шукри-областен председател на ДПС Разград, Насуф Насуф, областен председател на ДПС Силистра, д-р Дарин Димитров, кмет на гр. Търговище, Емине Якубова, зам.-кмет на гр. Търговище, Гюнер Четин, председател на регион Траакия-Турция, Ефраим Камберов, председател на изселническа организация в Авджълар, общински кметове на ДПС, общински председатели, активисти и симпатизанти на ДПС и гости от Турция. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP