Мустафа Карадайъ: Много хора говорят за ромите, но малко се ангажират с проблемите им

08 Април 2016 | 16:48
0 коментара
Политика
Мустафа Карадайъ: Много хора говорят за ромите, но малко се ангажират с проблемите им

лед като младите, образовани роми твърдят, че нямат необходимата реализация и обществото не ги приема, значи е вярно. Това заяви пред БГНЕС съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той взе участие в дискусията в курорта Боровец на тема: "Перспективи на младите роми в България". Тя е организирана от народния представител от ДПС Александър Методиев. На днешния Световен ден на ромите тук са и президентът на Световната ромска организация Йован Дамянович и Петко Асенов - комисар по въпросите на ромската общност в България към Световната ромска организация. Кой каквото да казва всяка общност си познава най-добре проблемите, продължи Карадайъ. И затова днес сме се събрали тук, от една страна да поставим и да дефинираме ясно проблемите, и от друга - да видим и да търсим начините за тяхното решаване. Не идваме с готови решения, ще ги чуем и ще ги дефинираме, посочи той.

Хубав ден е днес - празникът на ромите, поздравяваме всички роми в България , а и не само у нас, отбеляза съпредседателят на ДПС. Много хора говорят за ромите, но малко са тези, които честно и открито се ангажират с проблемите им. А в България е малко по-тревожно последните дни, е неговото мнение. „След като министри отхвърлят теми, които 25 г. са били емблема и етикет на България, включително и в международен план, като мултикултурността, като толерантността, като заедността - може би, имат основание младите роми да твърдят това”, подчерта Карадайъ.

Точно в 15.30 ч. започна дискусията в конферентната зала на хотел „Мура”, където се събраха над 350 млади роми. Те ще споделят своите трудности, виждания и идеи за бъдещето пред депутатите от ДПС и пред високите си гости не само от Световната ромска организация, но и от други сродни организации. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP