Мустафа Карадайъ, ДПС: Политиката на омраза, както и мнозинства без идеологическа основа нямат бъдеще

19 Април 2017 | 11:56
0 коментара
Политика

Политиката на омразата, както създаване на мнозинства без идеологическа основа нямат бъдеще. Нетолерантността, омразата водят до нежелани резултати. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в първата политическа декларация от трибуната на 44-ото НС.

Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна програма. Това не са само думи – по границата има голямо напрежение, в региона има напрежение. Нашите послания са продиктувани от геополитическите процеси, уточни той. Карадайъ посочи, че в програмата на ДПС има и мерки за борба с бедността, за европейското бъдеще на страната ни. „Сега особено важно е да се осигури подкрепата на председателството на ЕС. Необходимо е наред с този приоритет да посочим и другите, които са важни за нашето бъдеще“, каза Карадайъ като обвърза всичко това отново с единението. Нека всички политически партии да разчетат правилно вота на избирателите, препоръча той. Необходимо е да се сложи край на разединението, на омразата. Не може да говориш за обединение, като се обявяваш срещу част от него, смята лидерът на ДПС. Няма да подкрепим каквото и да е присъствие на крайни национялизми в управлението, заяви Карадайъ.

Разговорите и консултациите за правителството се провеждат по начин, който говори за тайни договорки. Дано да няма повод за нашите предупреждения за разединението. Призоваваме за такъв модел – за създаване на мнозинство на ценностен характер, каза той. Всеки трябва да знае, че когато се поема власт, се поема и отговорността. В условията на демокрацията политиците поемат отговорността и те не могат да се крият зад решения на народа, решения на референдума и т.н., обяви Карадайъ. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP