Мустафа Карадайъ, ДПС: Изпращаме в европарламента Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели

29 Май 2019 | 17:42
0 коментара
Политика

Изпращаме в европарламента Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“. 

„От данните, които виждаме от ЦИК на база въведените протоколи в РИК, ще имаме трима евродепутати“, каза Карадайъ. 

Той посочи, че ДПС винаги са говорили, включително и преди изборите и на свой централен съвет за абсолютния резултат и абсолютните числа от изборите. 

„Всичко останало е технология за разпределение на мандатите на база изборните резултати. Тази технология мисля, че е ясна“, каза още Карадайъ. 

Системните партии трябва да очертаем приоритетите за развитие на страната, за да излезем от дъното на класациите, подчерта председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

„Видяхме, че на националистите дори сумарния им вот е почти на половината на ДПС. Така че това също е един политически отговор. От тази гледна точка на въпроса дали ще се виждаме с г-н Борисов - не само с г-н Борисов, с ръководството на БСП, на ГЕРБ - т.е. системните партии трябва да седнем на масата, за да очертаем приоритетите за развитие на страната, за да излезем от дъното в класациите“, каза Карадайъ. 

„Вчера имахме съвместно заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група. Личното решение на г-н Пеевски можем да го обявим днес. Г-н Пеевски ще остане народен представител в Народното събрание тук в България. Както обявих, аз също ще подам заявление в ЦИК да не ме обявяват за евродепутат. Обявих, че ще ходя в Брюксел, както и досега съм ходил. Пред вас мога да обявя, че с г-н Пеевски заедно ще ходим в Брюксел“, каза Карадайъ. 

"В България имаме много важна работа. Резултатите от тези избори показаха, че онова, което от две години го говорим, а и по време на предизборната кампания разяснихме на избирателите, че страната има нужда от промяна на формулата на управление - не на аритметичните мнозинства, а програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС с ясни приоритети. ДПС и нашата парламентарна група ще работим в тази посока, защото инерционното развитие на страната ни обрича не само сега да сме последната страна във всички класации в ЕС, а това нещо да го завещаем и на следващи поколения. Не бива. Тази задача е най-важната задача според нас пред страната и изборите го показаха. Ние от ДПС си бяхме поставили и такава цел да разясним точно тази наша идея, която две години повтаряме и пред медиите и от трибуната на Народното събрание. Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната като ДПС, но това не е достатъчно. Нашият призив, нашият апел вие сте го чували неведнъж е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Изборите го показаха това нещо“, допълни Карадайъ. 

Оставките на „Позитано“ са тема за БСП и техен вътрешнопартиен въпрос, каза още Карадайъ. 

„Този въпрос е тема за БСП, вътрешнопартиен въпрос. Те така са преценили, така са решили. Това си е тяхно решение. Ние не бихме могли да се месим и не искаме да се месим в дейността на другите политически партии,“ кзаключи председателят на ДПС.

Добавете Вашия коментар

TOP