Мустафа Карадайъ: Демокрацията е в криза!

15 Ноември 2017 | 11:42
0 коментара
Политика

Демокрацията е в криза. Това заяви пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Нашата оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната е следната - ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза, подчерта лидерът на ДПС. По конституция, изтъкна Мустафа Карадайъ, България е парламентарна република, а всеобщо е усещането за премиерска република.

„Проблемът, който открояваме и сме говорили няколко пъти, че дадохме ясна оценка за двойния стандарт и аршин на ГЕРБ по конкретни теми и поводи, включително и за морала. Днес основният проблем, който се очерта в пленарната зала, е свързан с двойния аршин и стандарт на ГЕРБ и двойният стандарт и аршин на Главчев“, убеден е председателят на ДПС.

Според Карадайъ през последните няколко месеца има усещането, че институцията председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република.

„Г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Г-жа Нинова и Данаил Кирилов цитираха едни и същи медийни публикации, но имаше различно отношение и поведение към тях. Отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси“, заяви още председателят на ДПС./БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP