Мугуруса е кралицата на Уимбълдън

15 юли 2017 | 18:17
0 коментара
Мугуруса е кралицата на Уимбълдън

Гарбине Мугуруса е кралицата на „свещената трева“, след като срази 5-кратната шампионка на Уимбълдън Винъс Уилямс в тазгодишния финал със 7-5 6-0. Така победителката спечели турнира за първи път в кариерата си и стана втората испанска шампионка на сингъл в турнира след Кончита Мартинес, която бе треньорка на тенисистката през изминалите две седмици.

Уилямс пък пропусна да се превърне в най-възрастната шампионка в Откритата ера и да задържи трофея в своята фамилия, след като миналата година шампионка стана сестра й Серина.

Играта бе много оспорвана в първия сет. При 4-5 Мугуруса сервираше за оставане в сета, но изостана 15-40. На първия сетбол игра на втори сервис, а в продължителен форхенд дуел съперничката й първа сбърка. Шампионката от Ролан Гарос 2016 стигна и до дюс, а после изравни – 5-5. Винъс отрази брейкбол в единадесетия гейм, но се изправи пред нов и трябваше да се оправя без първия си сервис, но не се справи – 5-6. Последната дума имаше Гарбине и бе безупречна.

Кончита Мартинес за първи път си позволи да се усмихне, когато видя летящия старт на Мугуруса във втория сет. Тенисистката проби за 1-0, а после серията й от поредни геймове стана 5, за да покачи на 2-0.

Уилямс опита да смени подхода и да предостави нещо различно на корта, но каквото и да правеше, не вършеше работа. Гарбине дръпна 4-0, а в петия гейм поведе 40-0 и с бекхенд уинър по правата спечели девети пореден гейм. После сервираше за титлата и я спечели.


Добавете Вашия коментар!