Mozilla въведе нова супер опция

28 Септември 2018 | 10:04
0 коментара
Любопитно

Ако използвате Mozilla Firefox с включен акаунт, вероятно ще останете доволни, когато разберете, че вече получавате възможността да получите код, с който да възстановите регистрацията си, ако забравите паролата си за вписване във Firefox Accounts.

Акаунтът в браузъра ви позволява да се възползвате от синхронизиране на вашите букмарки, пароли, любими сайтове и да ги пренесете на инстанция на браузъра на друг компютър. В случай, че забравете вашата парола вече ще може да я възстановите по лесен начин. Mozilla обяви, че ще може да го направите с генерирането на еднократен за използване ключ.

По-рано тази година, от екипа, грижещ се Firefox обявиха друга полезна функция за Firefox Accounts, с която да бъде допълнително обезпечен достъпа ви до акаунта ви – двуфакторна защита.

Тези дни Mozilla представи друга полезна функция за потребителите на Firefox: Firefox Monitor – съвместна услуга с Have I Been Pwned на Трой Хънт, който събира предлагани в даркуеб пространствата откраднати данни за вписване, изтекли от пробиви в различни ресурси в Мрежата – инциденти, които се случват все повече. С помощта на Monitor ще може лесно да разберете дали имейл регистрацията ви е била компрометирана и да вземете мерки за това.kaldata.com

Добавете Вашия коментар

TOP